Economie

Nooit meer een gondelvaart in Alphen aan den Rijn

De organisatie van de gondelvaart in Alphen aan den Rijn heeft de stekker eruit getrokken. Op de Facebookpagina van organisator Welvarend Alphen is maandavond 5 november een bericht geplaatst. Het besluit is genomen door het steeds geringere aantal deelnemers.

De gondelvaart werd de afgelopen zestien jaar aan de vooravond van de Alphense Jaarmarkt gehouden. Een stoet versierde boten voer over de Oude Rijn vanaf 's Molenaarsbrug naar de hefbrug en terug. Langs beide zijden van de rivier genoten jaarlijks duizenden bezoekers van het schouwspel op het water.

Na een aantal succesvolle jaren werd het steeds moeilijker om aan voldoende deelnemers te komen om er een spetterend schouwspel van te maken. Ook waren er steeds minder fraai verlichte constructies te bewonderen. Wel werd een aantal spectaculaire showelementen toegevoegd, zoals afgelopen jaar flyboarder Bo Krook en de SkyShark. In de gloriejaren waren er niet minder dan zestig deelnemende boten. Het afgelopen jaar waren dat er negentien.

Stichting Welvarend Alphen bedankt iedereen die het evenement een warm hart toedraagt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels vandaag 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.