Alphense Boys

NOS Jeugdjournaal maakt opnames van Alphense Girls

In Nederland zijn er zo’n 100 voetbalverenigingen waar ‘boys’ voorkomt in de naam van de club. Niet altijd even leuk voor de meisjes die daar voetballen, zo vinden ook de meiden die voetballen bij Alphense Boys. Het NOS Jeugdjournaal maakte hier een reportage over.

Lange tijd werd voetbal alleen door mannen gespeeld. Daarom komt ‘boys’ regelmatig voor in de clubnaam van een voetbalvereniging. Maar voetbal wordt steeds populairder onder meisjes. Dat is ook te merken bij de Alphense voetbalvereniging Alphense Boys, waar veel meisjes voetballen. Op de shirts staat echter wat anders: Alphense Boys. “Het lijkt daardoor dat het een jongenssport is, maar het is ook gewoon voor meisjes”, zo zegt Eva tegen het NOS Jeugdjournaal.

De naam van de Alphense voetbalclub zal niet worden aangepast, maar er worden wel andere veranderingen doorgevoerd bij Alphense Boys voor het meidenvoetbal. Zo werden laatst speciale kleedkamers voor de Alphense Girls geopend. “Wij willen wel duidelijk maken dat hier ook meidenvoetbal is, want ik kan me toch voorstellen dat als je Alphense Boys zegt, dat daar twijfel is en dat dat hier misschien niet aangeboden zou worden”, aldus Marloes Hoornweg van de commissie Alphense Girls. De Alphense Girls vinden het in ieder geval leuk dat er op deze manier aan hen wordt gedacht.

De hele uitzending van het NOS Jeugdjournaal kun je hier terugkijken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).