Noussair Mazraoui opnieuw sportman van het jaar

Voetballer Noussair Mazraoui is voor de tweede keer verkozen tot Alphens Sportman van het jaar. Tijdens het vernieuwde sportgala in Avifauna werden atlete Maureen Koster sportvrouw en AZC sportploeg van het jaar.

Landskampioene turnen Ghizlane Barraki is uitgeroepen tot beste jeugdsporter van 2018 en Alphense Boys tot sportvereniging van het jaar.

De sponsorvereniging InSportHelden gaat een jaar lang Lizzy de Greef steunen, die als rolstoeltennistalenten de beloftenprijs kreeg. Amanda Hopmans kreeg de sportcoach-prijs. Zij traint de beste rolstoeltennisster ter wereld, Diede de Groot. De Groot woont niet meer in Alphen en kon daarom niet genomieerd worden. Ze kreeg echter wel de sportpenning van de gemeente Alphen aan den Rijn uit handen van wethouder Gertjan Schotanus. 

Een volle zaal tijdens het feestelijke gala in Avifauna

 

De winnaars

Mazraoui debuteerde in 2018 in het 1e elftal van Ajax en was met twee doelpunten opvallend aanwezig in de Champions League,

Maureen Koster werd 2 keer kampioen op atletiekonderdelen en won met haar team de Europese veldlooptitel. Zij werd voor de vierde ! keer sportvrouw van het jaar.

AZC Moscow werd landskampioen waterpolo en won de nationale beker.

Ghizlane Barraki is tweevoudig landskampioen turnen.

Alphense Boys heeft met de voetbalopleiding de gemeente Alphen op de kaart gezet.

Lizzy de Greef geldt als een van de grootste rolstoeltennistalenten ter wereld.

Amanda Hopmans is succesvol rolstoeltenniscoach.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:43

Auto drie keer over de kop bij Hazerswoude

Een bestuurder van een auto is vanmiddag drie keer over de kop geslagen op de N11 ter hoogte van Hazerswoude. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Overige vandaag 15:30

Designstoel voor Alphenaar Ad de Bruijn

Winnaar Ad de Bruijn en zijn vrouw Yvonne ontvingen afgelopen week de designfauteuil Caruzzo van Leolux uit handen van Gert de Jeu, eigenaar van Berden by Houweling. Ad: “Eigenlijk bizar dat we dit winnen, want we hebben nog nooit iets gewonnen. Wij zijn hier echt enorm blij mee. Zo’n stoel past heel goed bij ons.”  

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.