Noussair Mazraoui opnieuw sportman van het jaar

Voetballer Noussair Mazraoui is voor de tweede keer verkozen tot Alphens Sportman van het jaar. Tijdens het vernieuwde sportgala in Avifauna werden atlete Maureen Koster sportvrouw en AZC sportploeg van het jaar.

Landskampioene turnen Ghizlane Barraki is uitgeroepen tot beste jeugdsporter van 2018 en Alphense Boys tot sportvereniging van het jaar.

De sponsorvereniging InSportHelden gaat een jaar lang Lizzy de Greef steunen, die als rolstoeltennistalenten de beloftenprijs kreeg. Amanda Hopmans kreeg de sportcoach-prijs. Zij traint de beste rolstoeltennisster ter wereld, Diede de Groot. De Groot woont niet meer in Alphen en kon daarom niet genomieerd worden. Ze kreeg echter wel de sportpenning van de gemeente Alphen aan den Rijn uit handen van wethouder Gertjan Schotanus. 

Een volle zaal tijdens het feestelijke gala in Avifauna

 

De winnaars

Mazraoui debuteerde in 2018 in het 1e elftal van Ajax en was met twee doelpunten opvallend aanwezig in de Champions League,

Maureen Koster werd 2 keer kampioen op atletiekonderdelen en won met haar team de Europese veldlooptitel. Zij werd voor de vierde ! keer sportvrouw van het jaar.

AZC Moscow werd landskampioen waterpolo en won de nationale beker.

Ghizlane Barraki is tweevoudig landskampioen turnen.

Alphense Boys heeft met de voetbalopleiding de gemeente Alphen op de kaart gezet.

Lizzy de Greef geldt als een van de grootste rolstoeltennistalenten ter wereld.

Amanda Hopmans is succesvol rolstoeltenniscoach.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 13:27

Start nieuw wijkteam Hoorn

Op donderdag 5 maart presenteert wethouder Leo Maat, wijkwethouder Hoorn, het nieuwe onderhoudsteam voor de openbare ruimte; het integrale wijkteam. Dit is een vast team van medewerkers dat aan de slag gaat om Hoorn schoon, heel en veilig te houden.

Evenementen vandaag 10:48

Deze sporters gingen er met een prijs vandoor op het Alphens Sportgala

Op vrijdagavond 21 februari werd het Alphens Sportgala gehouden in het Parkrestaurant van Avifauna. Voor het tweede jaar op rij werd Noussair Mazraoui uitgeroepen tot sportman van het jaar. De prijs van sportvrouw van het jaar ging naar baanwielrenster Amber van der Hulst.

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Buiten spelen

Vroeger was alles beter. Vooral het buiten spelen. Logisch, dat wel. Er waren minder auto’s en meer grasveldjes. Je ging gewoon stoepranden op straat, balletje trappen op een grasveld of schommelen op je eigen houten schommel die je vader aan de dichtstbijzijnde boom had opgehangen.