Alphense Reddingsbrigade

Nu ook een AED bij het gebouw van de Alphense Reddingsbrigade

Zondag heeft de Alphense Reddingsbrigade een AED opgehangen bij hun onlangs vernieuwde verenigingsgebouw. Deze AED is 24/7 beschikbaar voor de vereniging en omstanders.

De AED is beschikbaar met dank aan de Saving Lives Foundation, een stichting die tot doel heeft om de kans op overleving bij een hartstilstand in Europa zo groot mogelijk te maken. Dit doen zij onder andere door de aanschaf en het gebruik van AED’s onder de aandacht te brengen. Organisaties kunnen bij hen aankloppen om ondersteuning te krijgen bij de aanschaf van een AED, wat dus ook het geval was bij de Alphense Reddingsbrigade.

De Alphense Reddingsbrigade heeft ervoor gekozen om de AED aan het hek te hangen bij hun nieuwe verenigingsgebouw Het Ankerpunt. Zo kunnen niet alleen leden van de vereniging bij de AED, maar ook mensen die zich in de nabije omgeving bevinden en een AED nodig hebben. Doordat de AED 24/7 beschikbaar is, zal dit bijdragen aan meer veiligheid in en op het water.

Wat ook bij moet dragen aan meer veiligheid in en op het water is het realiseren van permanente bewaking van de waterveiligheid van het Zegerslootgebied. De pilot hiervoor ging vorig jaar niet door omdat de Alphense Reddingsbrigade de financiering niet rond kreeg, maar inmiddels liggen hiervoor vergevorderde plannen op tafel, wat in samenspraak gaat met lokale ondernemers, de gemeente en de provincie.

Binnenkort zal de AED die nu bij de Alphense Reddingsbrigade hangt ook op de kaart komen te staan bij HartslagNu.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 15:51

Onderhoud aan de ruiterroute Zegersloot-Zuid

De gemeente Alphen aan den Rijn start maandag 10 oktober met onderhoudswerkzaamheden aan ruiterroute Zegersloot. Dit op aanvraag van veel verschillende partijen, waaronder hippisch centrum ‘Zeegersloot’.

Verkeer en vervoer gisteren 14:49

GO Sharing start met elektrische deelfietsen in Alphen aan den Rijn

Deelvervoerbedrijf GO Sharing is vandaag begonnen met het plaatsen van 40 elektrische deelfietsen in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf verkreeg hier eerder een vergunning voor, naast het aanbieden van hun elektrische deelscooters. De e-bikes zijn bedoeld voor de actieve, kortere rit van A naar B, of als laatste vervoersmiddel naar de eindbestemming van een langere reis.

Advertorial Horeca gisteren 13:53

Wat maak je menu: Restaurant de Lelie in een nieuw jasje

Hét restaurant van Kerk en Zanen, Restaurant de Lelie, bestaat inmiddels al bijna dertig jaar. Sinds donderdag 29 september hebben zij een nieuwe menukaart. Maar wist je ook dat ze meer te bieden hebben dan alleen een avondje uiteten gaan?

Wonen en bouwen gisteren 12:59

Meedenken met wooncomplex in het Bospark

Zoals eerder aangegeven komt er een levendig en levensloopbestendig wooncomplex in het Bospark in Alphen aan den rijn. Het gaat om 120 appartementen voor senioren. Om het complex optimaal in te delen mogen mensen meedenken.