Josh Walet
Blog Sport

Nu ook heel hoge nood voor ARC

In de afgelopen dagen was alom te lezen en te horen dat Alphense Boys inmiddels officieus gedegradeerd is uit de vierde divisie. Dat klopt niet, al gaat de club zich natuurlijk niet meer redden.

Er is nog wel degelijk een theoretische kans op handhaving. Dan moet zaterdag in Alkmaar wel gewonnen worden van AFC’34  en vervolgens ook van Hollandia (thuis) en DHSC (uit). En als dat totaal onverwacht mocht lukken dan moet ARC in de laatste drie wedstrijden geen enkel punt behalen. Zaterdag al kan het pleit definitief beslecht zijn. Van AFC’34 winnen lijkt er niet in te zitten, die club heeft al een periodetitel in bezit en staat ook in de lopende periode bovenaan. Op de ranglijst vindt AFC’34 zich op een fraaie derde plaats, eerder dit seizoen verloor Alphense Boys met 3-0.

ARC ontvangt Hoogland waarvan eerder met 3-0 verloren werd. Hoogland zat even in een moeilijke periode, maar heeft zich inmiddels veilig gespeeld. Als ARC geen of weinig punten haalt tegen Hoogland, WV-HEDW (uit) en Hollandia (thuis) zal er naar alle waarschijnlijkheid geen nacompetitie inzitten om handhaving, maar kan de club met de nieuw aangetrokken trainer Remco Tuinenburg zomaar net als Alphense Boys rechtstreeks de eerste klasse induiken. Dat zo wel een drama zijn voor het voetbal in Alphen, als er geen enkele club meer op divisieniveau actief is.

EMM’21 – Alphia (15:00 uur) en SJZ – Alphen zijn wedstrijden in de klassen 2C en 4A. Alphia speelde destijds in Roelofarendsveen met 3-3 gelijk tegen de fusieclub en kan als alles heel erg meezit via een hoge klassering de nacompetitie nog halen. AVV Alphen staat elfde en kan de nacompetitie om handhaving niet meer ontlopen. Als Alphen in Zoetrwoude Dorp verliest en Woubrugge wint komt Alphen qua punten op een degradatieplaats terecht. Alphen – SJZ eindigde eerder dit seizoen in 0-0.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat 21 jun. 2024 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: