Rosoriginal
Advertorial Sport

OCR atleten: ‘’Fort Alpha is een ware uitkomst’’

Afgelopen zaterdag konden de OCR atleten van Team4Sport eindelijk weer hun sport beoefenen op het Obstacle & Survival parcours van Fort Alpha. 

‘’Dit is een van de weinige sporten die je nu wel mag doen. Daarom zijn er nu volop verenigingen, scholen, verjaardagspartijtjes en overige sporters geïnteresseerd: het is een ware uitkomst’’, aldus eigenaar Ricardo van den Belt. ‘’Zo ook OCR Team4Sport! Voor wie het team nog niet kent, deze mensen proberen zich te kwalificeren bij de wedstrijd editie van de diverse Obstacle Runs. Als ze zich plaatsen bij de eerste 10 in hun leeftijdscategorie, dan mogen ze meedoen aan EK of zelfs WK.’’

Obstacle running is een relatief nieuwe, snelgroeiende sport. Het is een combinatie van hardlopen en het trotseren van obstakels. Kracht en uithoudingsvermogen van de sporter worden op de proef gesteld. “Dit vindt allemaal plaats in de gezonde buitenlucht, en dat is zeker in deze coronatijden een pluspunt. Bijkomend voordeel is dat iedereen het kan doen: gevorderden, minder gevorderden, beginners, kinderen en mensen met obesitas’’, legt Van den Belt uit.

Fort Alpha wil daarmee het sportieve aanbod in Alphen verder uitbreiden en versterken. “Het is echt iets voor de community. ‘’Straks kunnen kinderen zeggen dat ze op obstacle run zitten of op survival training. Tegen het einde van het jaar heeft Fort Alpha al de beschikking over zo’n 75 obstakels. Uiteindelijk komen er straks ongeveer 100 obstakels op een parcours van 5.000 m².’’ Hij vervolgt: ‘’Binnenkort zal er gestart worden met het bouwen van twee houten constructies van 36 bij 10 meter en 30 bij 5, met op de ene baan allerlei survival attributen en op de andere baan metalen hindernissen van Urban-Sky. Bij dit alles moet je denken aan muren, ramps, balans, touwen en monkeybars. Zoals je bij Mud Masters en Strong Viking ook tegenkomt.’’

Ben jij een ware topsporter en zou jij ook wel zo'n uitdaging aan willen gaan? Meld je dan bij Ricardo, de Teamcaptain van Team4Sport. Kijk op www.fortalpha.nl voor meer informatie.


Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.