Groene Hart Scholen

Oekraïense ISK-klas van start gegaan op het Groene Hart Leerpark

Maandag is de eerste internationale schakelklas met alleen Oekraïense vluchtelingen begonnen op het Groene Hart Leerpark. Deze klas helpt vluchtelingen met het leren van Nederlands en het wennen aan de nieuwe omgeving. 

Na het bericht dat Oekraïense basisschoolleerlingen naar school kunnen gaan op een tijdelijke schoollocatie in Alphen aan den Rijn, kunnen oudere kinderen nu ook les krijgen. In de speciale internationale schakelklas (ISK) op het Groene Hart Leerpark krijgen normaal gesproken leerlingen vanuit allerlei verschillende landen les, maar de ISK die op 11 april begon is uniek: het bevat leerlingen van slechts één nationaliteit, allemaal Oekraïense leerlingen.

ISK is een vorm van onderwijs voor leerlingen die net in Nederland zijn aangekomen. Een ISK duurt ongeveer twee jaar. Na deze jaren zijn leerlingen goed genoeg opgeleid om door te stromen naar het voortgezet onderwijs of het MBO. Leerlingen volgen in het eerste jaar vakken als rekenen, drama, sport, ICT, techniek, beeldende vorming en Nederlands. De Nederlandse taal wordt hen geleerd als een tweede taal. In het tweede jaar krijgen de studenten ook Engels en mens & maatschappij naast de andere vakken. Ook bestaat de mogelijkheid om reguliere lessen bij te wonen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 17:42

Gratis proefles voor Hart patiënten

Op 7 en 14 februari is er van 09:00 tot 10:00 uur een gratis proefles Hart in beweging voor mensen met hart klachten of revalidanten. De proefles is in zwembad De Hoorn.  

Sport vandaag 16:06

20 van Alphen heeft nieuwe routes

Sta jij al te trappelen voor een nieuwe editie van de 20 van Alphen? Lees dan vooral verder, want op 12 maart 2023 is het weer zover. Dit jaar met nieuwe routes. Aan welke afstand je ook meedoet in maart, je loopt over een nieuw parcours.

Politie en handhaving vandaag 14:24

Politie zoekt getuige van incident café Schatjes

In de nacht van 21 op 22 januari heeft omstreeks 02:00 uur een conflict plaatsgevonden in het café Schatjes in Alphen aan den Rijn. De politie is op zoek naar getuige.