Groene Hart Scholen

Oekraïense ISK-klas van start gegaan op het Groene Hart Leerpark

Maandag is de eerste internationale schakelklas met alleen Oekraïense vluchtelingen begonnen op het Groene Hart Leerpark. Deze klas helpt vluchtelingen met het leren van Nederlands en het wennen aan de nieuwe omgeving. 

Na het bericht dat Oekraïense basisschoolleerlingen naar school kunnen gaan op een tijdelijke schoollocatie in Alphen aan den Rijn, kunnen oudere kinderen nu ook les krijgen. In de speciale internationale schakelklas (ISK) op het Groene Hart Leerpark krijgen normaal gesproken leerlingen vanuit allerlei verschillende landen les, maar de ISK die op 11 april begon is uniek: het bevat leerlingen van slechts één nationaliteit, allemaal Oekraïense leerlingen.

ISK is een vorm van onderwijs voor leerlingen die net in Nederland zijn aangekomen. Een ISK duurt ongeveer twee jaar. Na deze jaren zijn leerlingen goed genoeg opgeleid om door te stromen naar het voortgezet onderwijs of het MBO. Leerlingen volgen in het eerste jaar vakken als rekenen, drama, sport, ICT, techniek, beeldende vorming en Nederlands. De Nederlandse taal wordt hen geleerd als een tweede taal. In het tweede jaar krijgen de studenten ook Engels en mens & maatschappij naast de andere vakken. Ook bestaat de mogelijkheid om reguliere lessen bij te wonen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.