Uit archief - Alphens EV

Oekraïense vluchtelingen in huis? Voedselbank biedt helpende hand

De komende twee maanden biedt de Alphense Voedselbank ondersteuning aan Alphenaren die Oekraïense vluchtelingen in huis hebben. Dit doen zij in de vorm van voedselpakketten.

Diverse Alphenaren hebben vluchtelingen uit Oekraïne in huis genomen om hen onderdak te bieden. Het kan alleen even duren voordat er een regeling met betrekking tot leefgeld bestaat. Omdat het opvangen van vluchtelingen extra kosten met zich meedraagt, schiet de Voedselbank te hulp in de vorm van tijdelijke noodhulp.

De voedselbank stelt pakketten samen voor gezinnen die Oekraïense vluchtelingen in huis hebben, bestaande uit producenten die andere klanten van de voedselbank ook krijgen. “Dit aanbod geldt voor inwoners uit Aarlanderveen, Alphen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude, Koudekerk en Zwammerdam, die vluchtelingen uit Oekraïne in hun huis laten verblijven. Voorwaarde is dat er nog geen financiële leefgeldregeling is via de overheid/gemeente”, licht de voedselbank toe. “De steun wordt gegeven voor een periode van twee maanden. Daarna nemen we contact op of de situatie is veranderd.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”