Archieffoto

Oekraïense vluchtelingen vanaf 1 maart op zoek naar nieuwe verblijfplek

De Oekraïense vluchtelingen zullen binnenkort het pand aan de Noorderkeerkring moeten verlaten. Gemeente Alphen aan den Rijn wilt dat een deel van de vluchtelingen ondergebracht wordt in een woning aan het Zomererf en op het terrein van de Horizon in Alphen aan den Rijn.

Woonforte is eigenaar van het gebouw aan de Noorderkeerkring waar al geruime tijd zo’n tweehonderd Oekraïense vluchtelingen verblijven. Op 1 maart moet het pand aan de Noorderkeerkring leeg zijn. Woonforte gaat dan verder met de eerdere plannen voor de sloop en nieuwbouw van 170 huurhuizen. Wooncorporatie Woonforte stelt de woningen aan de Zomererf en Horizon beschikbaar.

Alphen aan den Rijn is nu actief op zoek naar andere plekken om onderdak te bieden. Op de plek bij park Rijnstroom zouden zo’n veertig vluchtelingen onderdak kunnen krijgen. Aan het Zomererf gaat het om slechts acht plekken. Ze kijken naar meer locaties zoals bij de Steekterweg tussen Alphen en Zwammerdam, de Rijndijk in Hazerswoude-Rijndijk en de Swadenburgerdam in Zwammerdam.

De locatie Zomererf blijft tot eind 2025 in gebruik, hoe lang dat zal zijn met de locatie De Horizon is nog niet helemaal duidelijk.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.