GroenLinks
Advertorial Politiek plein

Oeververbinding niet in Boskoop Zuid

Bewoners van de Snijdelwijk in Boskoop kunnen opgelucht ademhalen: de schets van de oeververbinding in Boskoop Zuid hoort niet tot de varianten die verder worden onderzocht in het programma Beter Bereikbaar Gouwe. De komst van een brug of viaduct op deze locatie zou namelijk betekenen dat er een weg dwars door de wijk moest worden aangelegd.

GroenLinks is hier blij mee. Wij zijn altijd tegen deze variant geweest, om verschillende redenen. Ten eerste vanwege het doorsnijden van bewoond gebied, maar ook omdat de doorgangsweg een 50KM-weg zou worden. Dit is onveilig en levert veel lucht- en geluidsvervuiling op. Bovendien is er een groenstrook tussen Boskoop en Waddinxveen: die willen wij groen houden.

Een nieuwe brug of aquaduct in of bij Boskoop is wel nodig. De verkeerssituatie in Boskoop is al jaren slecht. Graag zouden we het centrum verkeersluw willen maken door het verkeer om het dorp heen te leiden. De twee varianten die nu overblijven zijn allebei aan de noordkant van Boskoop, bij de Toegangseweg en de Halve Raak. Het is echter nog niet zeker of er wel een oeververbinding komt.

Tot 1 januari 2023 kunnen bewoners, bedrijven en belangengroepen reageren op de schetsen. Er zijn inloopbijeenkomsten op 8 december en 13 december 2022. Volgend jaar worden de voorlopige ontwerpen voor de oeververbinding gemaakt. Deze ontwerpen worden getoetst op 13 verschillende criteria, zoals de kosten, leefbaarheid, veiligheid, natuur en draagvlak. Ook kunnen betrokkenen weer reageren op de ontwerpen. Pas daarna nemen de gemeenteraden en de Provinciale Staten een besluit.


Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.