Bloemen Architecten

Officieel startsein voor nieuw gebouw wijkcentrum en Voedselbank is gegeven

Aan de Briljantstraat in Alphen aan den Rijn komt één gezamenlijk gebouw voor zowel de voedselbank als het wijkcentrum. Donderdagmiddag is het officiële startsein gegeven voor de (ver)bouw van deze locatie en ging de eerste paal de grond in.

Om de sociale infrastructuur in de Alphense Edelstenenbuurt te versterken en om het pedagogische klimaat te stimuleren, worden de gemeentelijke gebouwen Briljantstraat 1 en 5 getransformeerd tot een participatiecentrum voor educatie en talentontwikkeling. Het nieuwe gebouw zal zowel huisvesting bieden aan het wijkcentrum als de Voedselbank.

In de Briljantstraat zit in principe de Voedselbank in het ene gebouw en vinden de buurtactiviteiten in het andere gebouw plaats. Door één nieuw gebouw te plaatsen op deze locatie, met een gezamenlijke entree en een multifunctioneel plein, kan er echter gemakkelijker worden samengewerkt.

Het bestaande gebouw zal deel uitmaken van de architectuur van de nieuwbouw. Aannemingsbedrijf G. Bruijnes BV verbouwt het gebouw tot een zo duurzaam mogelijk wijkcentrum. Het ontwerp komt van Bloemen Architecten. Tegelijkertijd wordt het gebouw uitgebreid zodat ook de Voedselbank zijn intrek kan nemen. Deze uitbreiding wordt net als het huidige gebouw voorzien van dezelfde steenstrips en gevelpanelen, zodat het wijkcentrum en de Voedselbank samen één geheel vormen.

Als alles voorspoedig verloopt, kunnen in het najaar de deuren van het nieuwe wijkcentrum en de voedselbank open.

Hieronder een impressie van het nieuwe gebouw.

voedselbank wijkcentrum briljantstraat impressie.png


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.