Openbaar Ministerie

OM: bedrijfsloods in Alphen vermoedelijk beschikbaar gesteld voor opslag van drugs

Het voorarrest van een man uit Zegveld (48) en een man uit Rotterdam (41) is vandaag met veertien dagen verlengd. Ze worden verdacht van grote drugssmokkel. Voor de opslag van drugs zou de man uit Zegveld zijn bedrijfsloods in Alphen beschikbaar hebben gesteld.

De man uit Zegveld wordt verdacht van het voorhanden hebben van een grote partij cocaïne, de Rotterdammer van de in- en uitvoer van drugs. Beide zijn op maandag 26 oktober aangehouden als onderdeel van een internationale en integrale actie. Deze actie was een vervolg op een eerdere actiedag, waarbij een Poolse bende is opgerold. “Maandag was de actie gericht tegen de zogeheten faciliteerders van de bende; de personen en organisaties die de drugssmokkel ondersteunden en daarmee mogelijk maakten”, aldus het OM.

Twee miljoen cash

“De man uit Zegveld wordt ervan verdacht zijn bedrijfsloods in Alphen aan den Rijn beschikbaar te hebben gesteld voor de opslag van drugs. De loods en zijn woning zijn onderzocht. Daarbij zijn onder andere een boot, een motor en twee race-auto’s in beslag genomen. De Rotterdammer zou als opdrachtgever van de bende betrokken zijn geweest bij de drugssmokkel. Twee van zijn woningen zijn maandag doorzocht. Daarbij is onder meer twee miljoen euro in cash gevonden en in beslag genomen. Op zeven woningen van verdachten is conservatoir beslag gelegd.”

Malafide uitzendbureau

Een uitzendbureau in Bodegraven is ook doorzocht. “Verschillende Poolse verdachten hebben hier op de loonlijst gestaan en pleegden hun criminele activiteiten vermoedelijk vanuit het bedrijf. Het uitzendbureau wordt als rechtspersoon strafrechtelijk aansprakelijk gesteld en verdacht van deelname aan een criminele organisatie. De administratie van het bedrijf is in beslag genomen. Ook het UWV en Inspectie SZW doen onderzoek naar mogelijke misstanden.”

Misstanden rond arbeidsmigranten

In de gemeenten Waddinxveen, Gouda en Bodengraven-Reeuwijk zijn meerdere panden gecontroleerd. “Het betroffen zowel woningen als bedrijven. De controle was erop gericht om eventuele misstanden rond huisvesting van onder andere arbeidsmigranten aan het licht te brengen. Hiervan zijn bestuurlijke rapportages opgesteld, die binnen de gemeenten worden getoetst. Eventuele boetes worden niet uitgesloten.”

Buitenlandse acties

In het buitenland zijn ook acties gehouden. Zo zijn er in Polen maandag acht doorzoekingen gehouden en is er een aanhouding verricht. In Kroatië is beslag gelegd op een villa. Op andere plekken in Europa is beslag gelegde op vermogen en is er onderzoek gedaan naar opslaglocaties.

Brede overheidsactie

OM: “In Nederland is de actie ingezet als een brede, integrale actie waarbij tegelijkertijd meerdere overheden zoekingen uitvoeren en controles verrichten onder de noemer ‘een georganiseerde overheid tegen de georganiseerde criminaliteit’. Het gaat daarbij om de Belastingdienst, de gemeentes Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en Woerden, de Inspectie SZW, politie, RIEC, UWV en Openbaar Ministerie.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.