OM zet rechtszaak tegen raadslid Wil Verschuur door

Fractievoorzitter Wil Verschuur (Beter Alphen) wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor het bedreigen van raadslid Pauline Heijkoop. Dat heeft de officier van justitie besloten. Op vrijdag 31 oktober dient de zitting in de rechtbank in Den Haag.

Heijkoop heeft verklaard dat Verschuur, tijdens een ruzie bij een overleg met raadsleden over de griffier van de gemeenteraad in Alphen aan den Rijn, heeft bedreigd met 'enig misdrijf tegen haar leven gericht, althans met mishandeling'.

Verschuur zou gezegd hebben: 'Ik kan je wel vermoorden, ik ga je vermoorden, ik ga weg anders vermoord ik je, ik doe je wat aan klerewijf.' Ook wordt ze beschuldigd van belediging door woorden als vuile leugenaar, klerewijf en/of tyfuswijf te roepen.

Leugenachtig rotwijf
'Ik heb haar alleen een leugenachtig rotwijf genoemd', reageert Verschuur op het doorzetten van de rechtszaak. 'Hoe durft mevrouw Heijkoop zo te liegen, zelfs tegen de recherche! Ik zou het niet in mijn hoofd halen.' Diverse fractievoorzitters hebben getuigd bij de politie. 'Gelukkig heb ik drie fractievoorzitters die kunnen getuigen dat ik dit nooit en te nimmer heb gezegd. Maar ze berokkent mij wel veel leed, want zoiets meemaken, gun ik niemand.'

Pauline Heijkoop wil, zolang de zaak nog in behandeling is, niet reageren op de kwestie.

Bron: ASFM


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kinderen gisteren 15:58

Belangrijke bouwsteen in de ontwikkeling van kinderen: reflexintegratie

Reflexintegratie is een nog relatief onbekend onderwerp in de hulpverlening, maar zeker niet onbelangrijk. Bij De Praktijk4Kids wordt behandeling aangeboden op het gebied van reflexintegratie. In deze blog word je meegenomen in wat reflexintegratie inhoudt, waarom het zo belangrijk is en hoe je ermee aan de slag kunt.

Coronavirus in Alphen gisteren 13:47

Lange rij en file bij test- en vaccinatielocatie Nieuwe Sloot

Testen, vaccineren en de boosterprik voor 60+'ers met vrije inloop. Het is een drukte van jewelste bij locatie Nieuwe Sloot. Al vanaf 08:00 uur 's ochtends staan mensen in de rij en in de file. De verwachting is dat dat de komende dagen niet anders zal zijn.