Verpleeghuis Oudshoorn

‘Ome Willem’ op bezoek in Verpleeghuis Oudshoorn

‘Joepie de poepie’ en ‘Lust je ook een broodje poep?’ Het zijn de beroemde uitspraken van Ome Willem uit het populaire kinderprogramma De film van Ome Willem. De bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn gingen deze week even terug in de tijd, want Ome Willem kwam op bezoek. En dat viel erg in de smaak.

De show verliep altijd hetzelfde: Edwin Rutten (alias Ome Willem) begroette de geitenbreiers, klom achter de drums om ‘Luister Even Wat Ik Vraag’ te spelen en vroeg de kinderen of ze een broodje poep lusten. Daarna was het tijd voor liedjes, sketches, filmpjes en een poppenkastspel.

Vooral de vieze woorden die Ome Willem gebruikte kregen de kinderen aan het lachen. En alle liedjes deden het goed. Zo konden de kijkers thuis ook altijd zelf meedoen met het eindlied ‘Deze vuist op deze vuist’, door hun vuisten klimmenderwijs op elkaar te stapelen, net als de kinderen in de studio.

Ondanks dat het kinderprogramma al even van de kijkbuis is verdwenen, konden de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn deze week ook meedoen met dit nummer. ‘Ome Willem’ kwam namelijk op bezoek bij een bewoner. En dat was een grote verrassing. Op het Plein werd ‘Deze vuist op deze vuist’ dan ook luidkeels en vol enthousiasme meegezongen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits!