Nieuw Elan

Omgeving Julianastraat – Paradijslaan krijgt toekomst

Het initiatiefvoorstel over het opknappen van de omgeving Julianastraat - Paradijslaan wordt donderdag 23 november door de gemeenteraad gesteund, inclusief de ideeën van de verantwoordelijke wethouders. Belangrijk zijn onder meer het verleggen van de fietsroute, het verbinden van station met stadshart en vooral perspectief bieden aan bewoners en ondernemers in het gebied.

Het initiatiefvoorstel van Evon Zevenbergen (Nieuw Elan) is eerder besproken en is nu aangepast zodat ook de adviezen van het college van burgemeester en wethouders zijn verwerkt. De belangrijkste aanpassing is dat de visie voor het horecagebied wordt opgenomen in het ruimere programma Gezond Stadshart. Wethouder Gerard van As meldde al eerder dat er wel medewerking moet zijn van de stadshartondernemers en vastgoedeigenaren.

Verschillende oppositiepartijen zijn het deels eens met de visie, maar zien ook uitdagingen. Zo vindt Caroline Blom (CU) dat er andere centra, bijvoorbeeld Boskoop, voorrang moeten krijgen en dat het geld maar één keer kan worden uitgegeven. Ank de Groot (RGL), zelf bewoner van het centrumgebied, voelt er niets voor om de Julianastraat fietsvrij te maken en ‘om te rijden’ via de Paradijslaan. Ginet Groep (SP) vraagt hoezo Hoogvliet uitgeplaatst moet worden en wat er dan met alle bewoners die boven deze supermarkt wonen moet gebeuren.

Het uitgebreide initiatiefvoorstel kan in hoofdlijnen worden ingepast in het programma Gezond Stadshart, waar door de gemeente al hard aan wordt gewerkt. Zevenbergen vraagt uitdrukkelijk aandacht voor de nieuwe fietsroute en voor het ‘upgraden’ van het Omloopkanaal, zodat dat een feature wordt in het nieuwe centrum Hoge Zijde.

Het initiatiefvoorstel wordt gesteund door Nieuw Elan, VVD, GroenLinks, PvdA, D66, SGP, CDA en LBA.

Foto: Nieuw Elan


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.