Steekterweg.nl

Omgevingsvergunning aangevraagd voor plaatsen woonunits Steekterweg 202

De Gemeente gaat aan de Steekterweg 202 woonunits voor Oekraïense vluchtelingen realiseren. Daarvoor is op 4 september een omgevingsvergunning aangevraagd.

Aan de Steekterweg komen twaalf driekamerunits. Dit omdat er eind december van dit jaar 220 vluchtelingen moeten verhuizen. Het pand aan de Noorderkeerkring wordt begin volgend jaar namelijk gesloopt. De bewoners van de Steekterweg zijn echter tegen de komst van dit aantal vluchtelingen, mede door de ‘onduidelijke communicatie’ van de Gemeente. Zo kreeg niet iedereen die aan de weg woont een brief over de plannen voor de tijdelijke opvanglocaties aan de Steekterweg en wordt de verhouding in de straat volgens bewoners ‘scheef’.

Een bewoner legde eerder uit: “Met 600 bewoners, waarvan 400 buitenstaanders, herbergt de Steekterweg dus een groot aantal mensen. Deze verhouding is scheef. We vinden dat er niet genoeg aandacht wordt besteed aan het alternatieve voorstel en vrezen dat hun suggestie in plaats daarvan zal worden gebruikt als een éxtra opvang. Dit is al de derde keer dat de gemeente het probeert op deze locatie.”

Planning

De Gemeente heeft, ondanks de bezwaren van de bewoners, toch de ambitie om aan de Steekterweg te bouwen. Wanneer er precies begonnen zal worden is niet bekend. De aanvraag wordt behandeld volgens de reguliere voorbereidingsprocedure van de Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht). De beslistermijn hiervoor is acht weken. “Als de omgevingsvergunning wordt goedgekeurd, begint de gemeente met de werkzaamheden”, aldus de Gemeente.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.