Alphens

Omvangrijk project met een duur van 1,5 jaar: Afrikalaan en omgeving gaat op de schop

Op maandag 17 mei start Van der Werff Infra met een herstructurering van de Afrikalaan en omsteken. Het gaat om een omvangrijk project dat in totaal 1,5 jaar in beslag neemt. De omgeving krijgt dan ook een flinke opknapbeurt, waarbij veel ruimte is voor groen.

Deze maand start Van der Werff Infra met een herstructurering van de Afrikalaan en omstreken. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor gaan op 17 mei van start. Als dit achter de rug is, wordt het project in fasen uitgevoerd. Dit omdat de werkzaamheden omvangrijk en ingrijpend zijn.

Omvangrijk project

De reconstructie van de Afrikalaan en omstreken is een omvangrijk project. De straten worden opgehoogd, de riolering wordt vervangen en de openbare ruimte krijgt een opknapbeurt, met veel ruimte voor groen. “Voordat we aan de slag kunnen, richten we eerst het bouwterrein in, dat voor deze periode zal dienen als onze uitvalsbasis. Vervolgens creëren we tijdelijke, extra parkeergelegenheid”, aldus Van der Werff Infra.

Zodra deze voorbereidende werkzaamheden gereed zijn, begint het echte werk. Dit bestaat uit het openbreken van het wegdek om de oude riolering te verwijderen. Vervolgens plaatsen ze nieuwe putten en leidingen. “Het project wordt afgerond met een vernieuwde bestrating en straatmeubilair, waarbij we ook groenvoorzieningen aanbrengen in de openbare ruimte. Voor buren en omwonenden zijn er volop mogelijkheden om in deze vergroening van de wijk een actieve rol te spelen.”

In fases uitvoeren

In totaal is het project opgedeeld in 42 fasen. Bij elke fase wordt eerst de verharding opengebroken, waarna de oude riolering wordt vervangen door nieuwe riolering. Daarna is het tijd voor het inrichten van het straatwerk en het straatmeubilair. Als laatste wordt de groenvoorziening aangebracht.

Tijdens deze werkzaamheden probeert Van der Werff de overlast te beperken. Zo wordt er alleen gewerkt tussen 07:00 en 17:00 uur, en alleen bij uitzondering tot 19:00 uur. Ook worden er signaleringsborden geplaatst die de omleidingsroutes aangeven. Voor voetgangers worden loopschotten aangebracht, die hen langs de werkzaamheden leiden. Het bouwverkeer wordt waar mogelijk gescheiden van het overige verkeer en stelt zich in ieder geval bescheiden op. De bouwplaats sluiten wij met hekken af voor onbevoegden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.