Josh Walet

Omwonenden vragen provincie om woningen op terrein Bos Beton

Omwonenden in de Ambachtenwijk en de Stromenbuurt vragen gedeputeerde Anne Koning om toch woningbouw toe te staan op het voormalig Bos Betonterrein op industriegebied Heijmanswetering. Onder meer de fractie van GroenLinks in de Staten is van plan om vragen te stellen over de brief.

De betreffende brief is op 17 juni aan gedeputeerde Koning gezonden en staat op lijst van ingekomen stukken van de Statencommissie voor 9 september. De brief is een ingezonden stuk en als zodanig wordt deze niet behandeld. Er zijn echter Statenfracties, waaronder die van GroenLinks, die van plan zijn om vragen te stellen over de  inhoud van de brief.

In de brief wordt expliciet aandacht gevraagd voor de mogelijkheid van woningbouw op het voormalig Bos Betonterrein en op het terrein van Van ’t Schip, beide in de noordelijke hoek van het industrieterrein. Zowel de Ambachtenwijk als de Stromenbuurt grenzen aan hier aan dit terrein, evenals het Weteringpark.
Een citaat: "Nu de provincie toestemming heeft gegeven voor permanente woningbouw op de plek van de vroegere Asfaltcentrale aan het ’s Molenaarspad, hebben wij goede hoop dat er eveneens op voormalige Bos Betonterrein woningbouw binnen de rode contouren te realiseren valt."

Aangezien het lokale GroenLinks al in haar verkiezingsprogramma had opgenomen dat deze plek geschikt is voor woningbouw, wil de Alphense fractie graag dat de Statenfractie van GroenLinks haar steun voor dit plan uitspreekt. "Er zijn woningen nodig in Alphen-Stad en als de provincie overal 'nee' op blijft zeggen, zitten we hier op slot", aldus Marijke Kottenhagen namens de fractie.

Brief omwonenden
De brief is gezonden door LOHW (Leefbare Omgeving HeimansWetering). Deze organisatie vertegenwoordigt woongroepen, organisaties, verenigingen en andere bewoners in de wijken en straten Groenoord, M. Klompéstraat, M. Houtmanstraat, Schepenbuurt / Weteringpark, Stromenwijk (huurders), Vliestroom, Wielingen, vereniging Maak het Hart Niet Hard en de Schoolleiding van het Wellantcollege.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.