De Thermen2

Onbegrip over niet doorgaan zwemlessen voor kinderen

In tegenstelling tot eerdere berichten werd woensdag bekendgemaakt dat zwemlessen voor kinderen t/m 12 jaar toch niet door mochten gaan. Ouders uit Alphen begrijpen er niks van: "Kinderen mogen wel in teamverband sporten, maar niet naar zwemles. Schiet mij maar lek, ik snap hem niet." 

De Thermen2 kreeg afgelopen woensdag, net als alle andere zwembaden in Nederland, te horen dat de zwemlessen voor kinderen t/m 12 jaar niet door mochten gaan. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten, waarin de Rijksoverheid communiceerde dat zwemlessen wel door mochten gaan. “In verband met tegenstrijdige informatie vanuit de Rijksoverheid waren wij in de veronderstelling dat de zwemlessen wel doorgang konden vinden. Helaas is dit teruggetrokken en gaan de zwemlessen en ook het afzwemmen dus tot minimaal 19 november niet door”, zo liet De Thermen2 woensdag weten.

Het regende reacties van ouders uit Alphen op dit nieuws, waarbij onbegrip overheerste. Ouders vinden het een rare maatregel, want waarom mogen kinderen wel samen sporten maar niet naar zwemles? "Waarom mag er wel intensief kickboksen gegeven worden waar direct contact is en danslessen gaan door, maar zwemmen leren aan de kids mag niet? Hoe krom is Nederland aan het worden." Een andere reactie luidde: "Niet normaal. Sporten voor kinderen kan toch ook gewoon. Zwemmen is een must! Schiet mij maar lek hoor. Dag afzwemmen zaterdag. Ik ben echt boos." 

Inmiddels is er ook een landelijke petitie gestart om de zwemlessen voor kinderen weer te kunnen hervatten. De ouders hopen daarnaast vooral dat het maar twee weken duurt en dat kinderen niet net als in het voorjaar wekenlang zonder zwemles hoeven te zitten. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 16:19

Muurschildering bij nieuwe doorgang parkeergarage Aarhof is af

De kunstenaars van Atelier Verfstreken, wat onderdeel uitmaakt van Ipse de Bruggen, hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het winkelcentrum De Aarhof op te fleuren. En met resultaat, want de toegang van de nieuwe parkeergarage is voorzien van een kleurrijke muurschildering.

Overige gisteren 15:08

Zaterdagmarkt op Tweede Kerstdag wordt verplaatst naar 24 december

Alphenaren opgelet! Doordat Tweede Kerstdag op een zaterdag valt, is besloten om de zaterdagmarkt van 26 december te verplaatsen naar donderdag 24 december. Zo heb je voor de kerstdagen ook nog extra gelegenheid om jouw benodigdheden op de markt te halen.

Coronavirus in Alphen gisteren 12:43

Studentenwelzijn en werkdruk bij docenten grootste zorgen in mbo en hoger onderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) wordt hard geraakt door de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus terug te dringen. ‘’Dit is vooral zichtbaar bij het welzijn van studenten, de werkdruk van medewerkers, de beschikbaarheid van stages, leerbanen en praktijklessen’’, zo stelt de Rijksoverheid. Dit is ook het geval bij mboRijnland in Alphen.