Coco Thiemann

(On)bekende Alphenaren: Rosalie Noah Tacx

Zo’n 5 jaar geleden begon ze met haar eigen YouTube-kanaal. Maar wat begon als een hobby liep al snel uit de hand. Inmiddels heeft de 19-jarige Rosalie Noah Tacx tienduizenden volgers op Instagram, TikTok en YouTube. Terwijl ze deeltijd studeert aan de Hogeschool van Amsterdam, houdt ze zich dagelijks bezig met het maken van social media content. “Het creatieve proces heeft altijd in me gezeten. En ik kan het ook niet uitzetten. De hele dag ben ik bezig met content bedenken.”

Toen ze 14 jaar oud waren hadden Rosalie en haar vriendin hetzelfde idee: we gaan filmpjes maken voor YouTube. Echt bedoeld als hobby, want bijverdienen met video’s maken kon toen nog niet. Maar terwijl haar vriendin stopte, ging Rosalie door. “En het liep eigenlijk best goed”, zegt Rosalie. “Wat ik toen maakte waren vooral veel trendy video’s over phonecases en strikjes. Heel lowkey eigenlijk met weinig inhoud. Maar ze werden onwijs veel bekeken.”

Waar de focus aan het begin lag op YouTube, is dat nu verschoven naar Instagram en TikTok. “Snelle content is nu veel populairder. Over TikTok heb ik lang gezegd: ik ga het niet doen. Maar toen het meer werd dan dansfilmpjes, ben ik erin meegegaan. En het bevalt goed! Unboxing video’s of video’s van reizen worden altijd veel bekeken. Maar de video’s waar ik het meeste plezier uithaal? Dat zijn de video’s gericht op het doorbreken van taboes, zoals ongesteld zijn. Dat soort content wordt ook echt gewaardeerd.”

Dromen gaan in vervulling

Rosalie’s eerste grote samenwerking was met Tumble ’n Dry, een kledingmerk voor kinderen. “Dat was al vrij snel nadat ik was begonnen”, herinnert ze zich. “Ik shopte er zelf al regelmatig, dus het was gelijk een match. Al van jongs af aan vond ik het geweldig om in de spotlight te staan, dus een fotoshoot waar ik in de kleding van Tumble ’n Dry op de foto mocht vond ik geweldig. Echt een meisjesdroom die uitkwam. Ik heb er nooit meer zo van genoten als toen.”

Sindsdien heeft Rosalie nog veel meer samenwerkingen gedaan, met als hoogtepunt de recente samenwerking met Guts & Gusto. “Half november heb ik samen met hen een kerstcollectie uitgebracht. Denk aan eyecatcher items, glitter en kleurrijke boots. Het leuke is dat ik voor het eerst ook echt zelf mijn favorieten mocht uitkiezen. Daar ben ik onwijs trots op.” Lachend voegt ze toe: “Ik moet wel toegeven, stiekem had ik mijn moodboard al klaar toen ze mij benaderden voor een samenwerking. Guts & Gusto vind ik geweldig!”

Broer als rechterhand

Doet ze alles dan helemaal zelf? “Nee, zeker niet”, zegt ze stellig. “Toen ik het editen van mijn video’s minder leuk begon te vinden, sprong mijn broer Quirijn in. En die samenwerking bevalt nog altijd goed. Ik houd me bezig met de voorkant, hij met de achterkant. Niet alleen met editen, maar ook bij het maken van content en op het gebied van management. Sinds een paar jaar ben ik wel aangesloten bij een management, maar Quirijn regelt nog steeds een hoop. Hij is echt mijn rechterhand bij alles wat ik doe en maak. We zijn echt een team.”

Spot de influencer

En die bekendheid? Dat zit wel goed. Niet alleen online, maar ook offline. “Van midden in Central Park in New York tot aan het vliegveld in België en een attractiepark in Duitsland, ik word op de meest gekke plekken en momenten herkend. Mensen kijken, wijzen en pakken vervolgens hun telefoon erbij. Zelf merk ik dat vaak niet, maar Quirijn wel”, vertelt Rosalie. “Ik vind het geweldig als ze vervolgens even naar mij toekomen. Dan zie ik mijn volgers ook eens in het echt. Normaal heb je natuurlijk geen idee wat voor persoon achter dat schermpje zit. Zulke ontmoetingen zijn voor mij dan ook mooie momenten. En daar ben ik erg dankbaar voor.”

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.