Coco Thiemann

(On)bekende Alphenaren: Rosalie Noah Tacx

Zo’n 5 jaar geleden begon ze met haar eigen YouTube-kanaal. Maar wat begon als een hobby liep al snel uit de hand. Inmiddels heeft de 19-jarige Rosalie Noah Tacx tienduizenden volgers op Instagram, TikTok en YouTube. Terwijl ze deeltijd studeert aan de Hogeschool van Amsterdam, houdt ze zich dagelijks bezig met het maken van social media content. “Het creatieve proces heeft altijd in me gezeten. En ik kan het ook niet uitzetten. De hele dag ben ik bezig met content bedenken.”

Toen ze 14 jaar oud waren hadden Rosalie en haar vriendin hetzelfde idee: we gaan filmpjes maken voor YouTube. Echt bedoeld als hobby, want bijverdienen met video’s maken kon toen nog niet. Maar terwijl haar vriendin stopte, ging Rosalie door. “En het liep eigenlijk best goed”, zegt Rosalie. “Wat ik toen maakte waren vooral veel trendy video’s over phonecases en strikjes. Heel lowkey eigenlijk met weinig inhoud. Maar ze werden onwijs veel bekeken.”

Waar de focus aan het begin lag op YouTube, is dat nu verschoven naar Instagram en TikTok. “Snelle content is nu veel populairder. Over TikTok heb ik lang gezegd: ik ga het niet doen. Maar toen het meer werd dan dansfilmpjes, ben ik erin meegegaan. En het bevalt goed! Unboxing video’s of video’s van reizen worden altijd veel bekeken. Maar de video’s waar ik het meeste plezier uithaal? Dat zijn de video’s gericht op het doorbreken van taboes, zoals ongesteld zijn. Dat soort content wordt ook echt gewaardeerd.”

Dromen gaan in vervulling

Rosalie’s eerste grote samenwerking was met Tumble ’n Dry, een kledingmerk voor kinderen. “Dat was al vrij snel nadat ik was begonnen”, herinnert ze zich. “Ik shopte er zelf al regelmatig, dus het was gelijk een match. Al van jongs af aan vond ik het geweldig om in de spotlight te staan, dus een fotoshoot waar ik in de kleding van Tumble ’n Dry op de foto mocht vond ik geweldig. Echt een meisjesdroom die uitkwam. Ik heb er nooit meer zo van genoten als toen.”

Sindsdien heeft Rosalie nog veel meer samenwerkingen gedaan, met als hoogtepunt de recente samenwerking met Guts & Gusto. “Half november heb ik samen met hen een kerstcollectie uitgebracht. Denk aan eyecatcher items, glitter en kleurrijke boots. Het leuke is dat ik voor het eerst ook echt zelf mijn favorieten mocht uitkiezen. Daar ben ik onwijs trots op.” Lachend voegt ze toe: “Ik moet wel toegeven, stiekem had ik mijn moodboard al klaar toen ze mij benaderden voor een samenwerking. Guts & Gusto vind ik geweldig!”

Broer als rechterhand

Doet ze alles dan helemaal zelf? “Nee, zeker niet”, zegt ze stellig. “Toen ik het editen van mijn video’s minder leuk begon te vinden, sprong mijn broer Quirijn in. En die samenwerking bevalt nog altijd goed. Ik houd me bezig met de voorkant, hij met de achterkant. Niet alleen met editen, maar ook bij het maken van content en op het gebied van management. Sinds een paar jaar ben ik wel aangesloten bij een management, maar Quirijn regelt nog steeds een hoop. Hij is echt mijn rechterhand bij alles wat ik doe en maak. We zijn echt een team.”

Spot de influencer

En die bekendheid? Dat zit wel goed. Niet alleen online, maar ook offline. “Van midden in Central Park in New York tot aan het vliegveld in België en een attractiepark in Duitsland, ik word op de meest gekke plekken en momenten herkend. Mensen kijken, wijzen en pakken vervolgens hun telefoon erbij. Zelf merk ik dat vaak niet, maar Quirijn wel”, vertelt Rosalie. “Ik vind het geweldig als ze vervolgens even naar mij toekomen. Dan zie ik mijn volgers ook eens in het echt. Normaal heb je natuurlijk geen idee wat voor persoon achter dat schermpje zit. Zulke ontmoetingen zijn voor mij dan ook mooie momenten. En daar ben ik erg dankbaar voor.”

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:09

Vier de liefde bij McDonald's Alphen aan den Rijn

Valentijnsdag. De dag van de liefde. Om die dag te vieren organiseert McDonald's op 14 februari diverse leuke acties. Wil jij weten wat je kan verwachten die dag? Lees dan snel verder.

Politie en handhaving gisteren 16:18

Sorteerbedrijf treft mogelijk explosief aan

Op vrijdagochtend 27 januari werd de politie naar een bedrijf, gespecialiseerd in het sorteren van metalen, aan de Tankval in Alphen aan den Rijn gestuurd. Medewerkers van het sorteerbedrijf hadden hier tijdens werkzaamheden mogelijk een explosief aangetroffen.

Werkzaamheden gisteren 15:24

Dit gaat er gebeuren tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan Rijndijk-Oost

Op dinsdag 7 februari starten de werkzaamheden voor het onderhoud aan de Rijndijk-Oost. Tijdens de werkzaamheden zal het gedeelte tussen De Hoorn en het Oostvaartpad afgesloten zijn voor alle gemotoriseerd doorgaand verkeer. Maar wat voor werkzaamheden zullen er uitgevoerd worden?

Politie en handhaving gisteren 14:33

Politie gaat meer controleren op sluipverkeer bij de Oudshoornseweg

Dat je met de auto niet meer vanaf het begin van de Oudshoornseweg naar het eind kan wordt door sommige inwoners als vervelend ervaren. Je moet dan namelijk ‘helemaal omrijden’. Sommige weggebruikers kiezen daarom alsnog voor de korte route over de Oudshoornseweg, wat verboden is.

Advertorial Werken gisteren 13:39

Danny groeit bij Duijvelaar, van stagiair naar productmanager

Danny: “In 1995 deed ik mijn afstudeerproject van de Amsterdamse Scheepvaartschool bij Duijvelaar Pompen. Nu nog een baan; de behulpzame dames van de marketingafdeling van Duijvelaar hebben mij destijds geholpen met het schrijven van mijn sollicitatiebrief. Ik werd aangenomen en ik ben nu productmanager bij Duijvelaar. Maar ik ben daar ooit begónnen als servicemonteur.”

Politie en handhaving gisteren 12:46

Auto-inbraak Kerk en Zanen: dashboard van een BMW verwijderd

In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 januari heeft er een auto-inbraak plaatsgevonden in Kerk en Zanen. De daders gingen niet met lege handen naar huis. Zij hebben het dashboard van de BMW meegenomen.