Pixabay

Onbekende schiet 96-jarige vrouw te hulp

Op maandag 13 januari plaatste Alphenaar Rick Thiele een oproep op Facebook. Toen zijn 96-jarige schoonmoeder die dag haar boodschappen af wilde rekenen bij de Hoogvliet in winkelcentrum de Atlas, kon ze haar pinpas niet vinden. Een onbekende vrouw schoot te hulp en betaalde haar boodschappen. De oproep bleek een succes, want de behulpzame vrouw is gevonden.

De 96-jarige schoonmoeder van Rick deed op maandagmiddag 13 januari rond 13:00 uur boodschappen bij de Hoogvliet in winkelcentrum de Atlas in Kerk en Zanen. Toen ze haar boodschappen af wilde rekenen sloeg de paniek toe omdat ze haar pinpas niet kon vinden. Vrijwel direct schoot een onbekende vrouw haar te hulp door de boodschappen van de 96-jarige te betalen.

“Gelukkig blijken er nog aardige mensen te zijn in deze wereld. Een vrouw die bij haar in de rij stond heeft haar boodschappen afgerekend!” laat Rick in een bericht op Facebook weten. Rick plaatste een oproep op Facebook om de weldoende vrouw te vinden om haar te kunnen bedanken en de kosten te vergoeden. In mum van tijd was het bericht meer dan 100 keer geliked en bijna 80 keer gedeeld. De oproep bleek succesvol, want de weldoende vrouw is inmiddels gevonden. Ook de pinpas van de schoonmoeder van Rick is weer terecht.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 19:50

Nieuw: Maggie goes Bananas!

Maggie Blue vond dat het tijd was voor wat nieuws in Alphen, en heeft iets ondeugends gedaan… Namelijk het hele concept omgegooid! Wacht, wat?

Alphens Restaurantweek vandaag 18:38

Alphens Restaurantweek: Een beregoed menu van De Beren

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangenmenu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Beren.

Overige vandaag 16:46

Nieuw in de Raadhuisstraat: Fab Hair

Waar je de kapsalon voorheen kon vinden boven Gaaf in de Julianastraat, verwelkomen eigenaressen van Fab Hair, Michelle en Pascale, je vanaf 1 september graag in de Raadhuisstraat!

Advertorial Overige vandaag 15:01

Feestje? Sebastiaan ijs komt bij je scheppen!

Veel mensen kennen als de weg naar Sebastiaan ijs. Maar… ze kennen daar ook de weg naar jou! Deze zomer heeft ijssalon Sebastiaan namelijk een zomerse actie met de ijs Tuk Tuk: de Schep & Go-actie!

De Heerlijkheid van Alfen vandaag 13:42

Feestelijke presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Op zondag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur worden de beleefroutes van ‘De Heerlijkheid van Alfen’ gepresenteerd tijdens een historisch feestje in Cultuurcentrum Parkvilla en Park Rijnstroom. 

Verkeer en vervoer vandaag 12:57

Verbreden fietspad Prins Bernhardlaan Alphen aan den Rijn

Het fietspad langs de Prins Bernhardlaan, tussen de Albert Schweitzerbrug en de Prinses Irenelaan in Alphen aan den Rijn wordt verbreed. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit het actieplan “Fiets” om tweerichtingsfietspaden langs de hoofdwegen aan te leggen en/of te verbeteren.