Josh Walet

Ondanks eigendomsverandering blijven parkeerboetes uitgedeeld worden op het Stationsplein

De gemeente is geen eigenaar meer van de grond aan het Stationsplein in Alphen aan den Rijn, toch worden er nogsteeds boetes uitgedeeld voor foutparkeren. De bezoekers hebben verschillende verzoeken ingediend om dit te stoppen, maar toch blijven de Alphense handhavers bekeuringen uitschrijven. Bedrijven aan het Stationsplein hebben hierom een kort geding aangespannen tegen de Gemeente.

Er worden sinds september 2023 onterecht boetes uitgedeeld aan het Stationsplein in Alphen. Bezoekers hebben bij de Gemeente al meerdere malen benaderd om de handhavers te laten stoppen. Toch geeft de Gemeente hier geen gehoor op, en daarom zijn verschillende partijen naar de Haagse voorzieningenrechter gestapt.

De Gemeente Alphen aan den Rijn heeft aan de rechtbank laten weten bereid te zijn om overeenkomsten te sluiten met de getroffen partijen. In de komende week zullen de betrokkenen en hun advocaat met de gemeente in gesprek gaan om te onderzoeken of ze tot een oplossing kunnen komen.

Ze hebben van de voorzieningenrechter een termijn van twee weken gekregen. Indien ze tot overeenstemming komen, wordt het kort geding ingetrokken. Mocht er geen overeenstemming worden bereikt, zal het vonnis twee weken later worden uitgesproken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.