Politiek

Ondanks tekort geen onvrede met financiën gemeente

Wethouder financiën, Kees van Velzen, is niet ontevreden met de financiële situatie van de gemeente Alphen aan den Rijn. "We hadden een tekort aangekondigd en het is nu minder dan verwacht." De oppositiepartijen maken zich zorgen, maar gaan toch met de wethouder mee.

Ondanks verschil van mening over allerlei details in het grote geheel van een gemeentelijke begroting van vele honderden miljoenen, staat de hele gemeenteraad achter de Najaarsrapportage. Het huishoudboekje is volgens de wethouder financiën op orde en de raad stemt daarmee in.

"Het tekort is minder dan verwacht en we hebben ook nog schulden afgelost", meldt Van Velzen. "We krijgen minder geld van de landelijke overheid, maar we zijn als gemeente zo gezond dat we dat kunnen opvangen. Er zijn ook veel overgangssituaties waar we doorheen moeten."

De kritiek van oppositiepartij VVD richtte zich vooral op de 5,5 miljoen overschrijding van het budget voor Jeugdzorg. "Het aantal jeugdigen die hulp krijgen, is gelijk gebleven en toch stijgen de kosten?" Verantwoordelijk wethouder Han de Jager legt dit uit: "Dat komt door de stelselwijziging én wij willen als gemeente wel het beste doen voor onze jeugd."

In het algemeen wil de gemeenteraad dat de Najaarsrapportage nog duidelijker wordt geschreven. Iedereen moet dit financiële stuk kunnen begrijpen, raadsleden en inwoners.

Op de foto wethouder Kees van Velzen


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.