Josh Walet

Ondanks uitblijven najaarsgolf blijft de prik- en testlocatie in Alphen open

De door het RIVM verwachtte najaarsgolf Corona bleef uit. En er hoeft bij een positieve zelftest geen bevestigingstest meer afgenomen te worden door het GGD. Toch houdt het GGD Hollands Midden de coronatest- en priklocatie in Alphen aan den Rijn open.

De coronapandemie is een in een andere fase beland waardoor er minder druk op de zorg is. Ook is een bevestigingstest bij de GGD is meestal niet meer nodig. Maar het coronavirus is niet verdwenen. En omdat het verloop van de coronapandemie onvoorspelbaar is houdt GGD Hollands Midden de locatie bij Nieuwe Sloot open. Op deze manier kan er, wanneer het nodig blijkt te zijn, snel opgeschaald worden om weer grotere aantallen mensen te vaccineren of te testen.

Najaarsgolf

Vanwege de verwachtte najaarsgolf begon de GGD in september met het ‘najaarsoffensief’, zodat zij zoveel mogelijk mensen de herhaalprik konden geven. Bij de priklocatie in Alphen kon je sinds 31 oktober een vaccinatie halen zonder afspraak. Iedereen van 12 jaar of ouder kon vrij inlopen voor een corona herhaalprik met vernieuwde vaccins.

Dit hebben ze in een korte tijd voor elkaar gekregen en die drukte is nu voorbij. Daarom wordt het personeel afgeschaald en zal de locatie vanaf dinsdag 6 december minder geopend zijn. Vanaf 6 december is de prik- en testlocatie open in Alphen van dinsdag tot en met zaterdag tussen 08:00 en 14:30 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs vandaag 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling vandaag 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten gisteren 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken gisteren 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.