Josh Walet

Ondanks uitblijven najaarsgolf blijft de prik- en testlocatie in Alphen open

De door het RIVM verwachtte najaarsgolf Corona bleef uit. En er hoeft bij een positieve zelftest geen bevestigingstest meer afgenomen te worden door het GGD. Toch houdt het GGD Hollands Midden de coronatest- en priklocatie in Alphen aan den Rijn open.

De coronapandemie is een in een andere fase beland waardoor er minder druk op de zorg is. Ook is een bevestigingstest bij de GGD is meestal niet meer nodig. Maar het coronavirus is niet verdwenen. En omdat het verloop van de coronapandemie onvoorspelbaar is houdt GGD Hollands Midden de locatie bij Nieuwe Sloot open. Op deze manier kan er, wanneer het nodig blijkt te zijn, snel opgeschaald worden om weer grotere aantallen mensen te vaccineren of te testen.

Najaarsgolf

Vanwege de verwachtte najaarsgolf begon de GGD in september met het ‘najaarsoffensief’, zodat zij zoveel mogelijk mensen de herhaalprik konden geven. Bij de priklocatie in Alphen kon je sinds 31 oktober een vaccinatie halen zonder afspraak. Iedereen van 12 jaar of ouder kon vrij inlopen voor een corona herhaalprik met vernieuwde vaccins.

Dit hebben ze in een korte tijd voor elkaar gekregen en die drukte is nu voorbij. Daarom wordt het personeel afgeschaald en zal de locatie vanaf dinsdag 6 december minder geopend zijn. Vanaf 6 december is de prik- en testlocatie open in Alphen van dinsdag tot en met zaterdag tussen 08:00 en 14:30 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport vandaag 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.