Josh Walet

Ondanks uitblijven najaarsgolf blijft de prik- en testlocatie in Alphen open

De door het RIVM verwachtte najaarsgolf Corona bleef uit. En er hoeft bij een positieve zelftest geen bevestigingstest meer afgenomen te worden door het GGD. Toch houdt het GGD Hollands Midden de coronatest- en priklocatie in Alphen aan den Rijn open.

De coronapandemie is een in een andere fase beland waardoor er minder druk op de zorg is. Ook is een bevestigingstest bij de GGD is meestal niet meer nodig. Maar het coronavirus is niet verdwenen. En omdat het verloop van de coronapandemie onvoorspelbaar is houdt GGD Hollands Midden de locatie bij Nieuwe Sloot open. Op deze manier kan er, wanneer het nodig blijkt te zijn, snel opgeschaald worden om weer grotere aantallen mensen te vaccineren of te testen.

Najaarsgolf

Vanwege de verwachtte najaarsgolf begon de GGD in september met het ‘najaarsoffensief’, zodat zij zoveel mogelijk mensen de herhaalprik konden geven. Bij de priklocatie in Alphen kon je sinds 31 oktober een vaccinatie halen zonder afspraak. Iedereen van 12 jaar of ouder kon vrij inlopen voor een corona herhaalprik met vernieuwde vaccins.

Dit hebben ze in een korte tijd voor elkaar gekregen en die drukte is nu voorbij. Daarom wordt het personeel afgeschaald en zal de locatie vanaf dinsdag 6 december minder geopend zijn. Vanaf 6 december is de prik- en testlocatie open in Alphen van dinsdag tot en met zaterdag tussen 08:00 en 14:30 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen gisteren 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film gisteren 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport gisteren 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.