Josh Walet

Onder invloed én ongeldig rijbewijs: automobilist krijgt rijverbod

In de nacht van zaterdag op zondag controleerden agenten een 31-jarige bestuurder op de N207 omdat hij te hard reed. De bestuurder bleek een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben en daarbij ook nog onder invloed van drugs te zijn.

Bij de controle hadden agenten sterk het vermoeden dat de man onder invloed van drugs reed. “Een speekseltest gaf een positieve uitslag, de man weigerde echter mee te werken aan een bloedonderzoek en kan de maximale straf verwachten. De man heeft ook een rijverbod gekregen”, aldus de politie.

De automobilist mocht door zijn ongeldig verklaarde rijbewijs al niet achter het stuur kruipen, maar daar bovenop kreeg hij dus ook nog een rijverbod opgelegd. De politie doet dit als iemand onder invloed rijdt, ongeacht of deze persoon een rijbewijs heeft. “Dit rijverbod duurt een x-aantal uur. Als de bestuurder tijdens een rijverbod rijdt, dan pleegt deze een extra strafbaar feit.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:08

Onthaasten met klei bij Parkvilla

Met klei kun je alle kanten op. Je creëert iets in een ruimtelijke vorm en met een beetje techniek ben je vrij om van alles te maken. Van fijn sieraad tot een meubel. “Tijdens de cursus keramiek hebben wij ook wel eens krukje gemaakt van klei en dat was echt zo stevig dat je erop kon zitten”, vertelt Parkvilla docente Beatrijs van Rheeden.

Werken gisteren 13:37

Het nieuwe vacature aanbod van week 37

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Metaalwerk

In het Alphense castellum Albaniana zijn veel metalen voorwerpen gevonden. Onder meer in de fabrica, de extreem grote werkplaats. Daar werd zeker metaal bewerkt, want er zijn haarden en bewerkingsafval aangetroffen. Maar ook op het castellumterrein en in de oeverzone zijn metalen onderdelen gevonden.

Advertorial Sport gisteren 09:22

OldStars waterpolo van start in Alphen aan den Rijn

Op donderdag 23 september kunnen ouderen uit Alphen aan den Rijn en omstreken gratis kennismaken met OldStars waterpolo bij het Zwembad en Buurthuis Aquarijn. De clinic staat onder leiding van Robin van Galen; voormalig bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam.