Gemeente Alphen aan den Rijn

Ondergrondse papiercontainers worden niet geleegd vanwege harde windstoten

Op dinsdag 4 mei worden de ondergrondse papiercontainers in Alphen niet geleegd. Dit in verband met de harde windstoten.

Dit laat Gemeente Alphen aan den Rijn weten op social media. Ze willen voorkomen dat bij het legen van de ondergrondse papiercontainers papier en karton wegwaait en op straat terecht komt. Dit geldt voor alle kernen in de gemeente. “Morgen worden er extra wagens ingezet en zullen de containers alsnog geleegd worden”, laat de gemeente weten.

Vandaag kunnen er in het westelijk kustgebied zware windstoten voorkomen van 75 tot 90 kilometer per uur. Ook voor de provincie Zuid-Holland geldt het weeralarm. In de loop van de dinsdagmiddag- en avond neemt de wind vanaf het zuiden af en zal de kans op zware windstoten geleidelijk afnemen. Het KNMI heeft code geel afgegeven tot 18:00 uur.

Lees ook: Code geel in Alphen, pas op met wapperende vlaggen tijdens Dodenherdenking


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 19:59

MINERVA Terrasdomper

We hebben het allemaal moeilijk met dat hele jaar corona. Ondernemers hebben het echter nog een graadje moeilijker en dan vooral ondernemers die zich bezighouden met kunst, cultuur, evenementen en horeca. Er is gewoon amper perspectief.

Sport vandaag 18:43

SERA en Alphens.nl sponsoren Fort Alpha

Bij het outdoor sportpark Fort Alpha kun je naar hartenlust sporten in de buitenlucht. SERA en Alphens.nl sponsoren naast de benummering van alle obstakels ook beide een obstacle. Hiermee hopen we dat Ricardo kan blijven uitbreiden en individuen en groepen kan blijven motiveren om te sporten.

Gemeente vandaag 16:22

Gemeente vraagt inwoners naar hun visie op toekomstbestendig begraven

De huidige begraafplaatsverordening moet worden geoptimaliseerd, dit met het oog op toekomstbestendig begraven. Dit voorjaar wordt hier een beleidsvisie voor gemaakt. Om dit samen te stellen vraagt de gemeente naar de visie van inwoners op toekomstbestendig begraven.

Cultuur vandaag 14:57

De grote Alphense roman van schrijver Erik Jan Harmens

Schrijver Erik Jan Harmens brengt dit najaar een roman uit met de plek waar hij opgroeide als speelveld, Alphen aan den Rijn. Het boek genaamd Rigolettohof is een ode aan zijn familie én aan Alphen.