Park Zegersloot

Onderhoud aan de ruiterroute Zegersloot-Zuid

De gemeente Alphen aan den Rijn start maandag 10 oktober met onderhoudswerkzaamheden aan ruiterroute Zegersloot. Dit op aanvraag van veel verschillende partijen, waaronder hippisch centrum ‘Zeegersloot’.

Er werd twee jaar geleden een groot onderhoud gedaan aan de Zegersloot-Noord. Dit najaar wordt er gestart met het onderhoud aan de ruiterroute Zegersloot-Zuid. De ruiterroute is een bestaande route waarvan het zuidelijke deel weinig onderhouden is in de afgelopen jaren. Dit maakt het voor de ruiters nu niet mogelijk om gebruik te maken van dit deel. 

Onderhoud

De plannen voor het onderhoud zijn besproken met de Vrienden van park Zegersloot, IVN en het hippisch centrum. De werkzaamheden worden uitgevoerd met als doel het verbeteren van de paden. Er zal extra zand worden aangebracht en het groen wordt gesnoeid. 

Voor de woningen aan de Barnsteenstraat zal er geen zand worden aangebracht. Dit omdat het opstuiven van het zand als vervelend kan worden ervaren door de bewoners.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 09:16

Vleugel PI ontruimd vanwege brand in cel

In de penitentiaire inrichting aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn is maandagochtend brand uitgebroken in een cel. Uit voorzorg werd de vleugel ontruimd.

Weekoverzicht gisteren 17:02

Het nieuws van week 22 lees je in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een geslaagde editie van het Zomerspektakel aan het Meer en een zwaargewonde agent na valse melding tot aan een verhitte bijeenkomst over de opvang van vluchtelingen. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:34

CinePlus in Castellum

Elke woensdag én iedere eerste donderdag en derde dinsdag van de maand nemen enthousiaste filmliefhebbers van 50+ plaats in de bioscoopstoelen van Castellum. Tijdens de CinePlus worden speciaal geselecteerde kwaliteitsfilms vertoond, waar bezoekers van kunnen genieten na een gastvrij ontvangst met een kopje koffie/ thee en wat lekkers.