Josh Walet

Onderling voetballen tussen jeugd van Alphense voetbalclubs voorlopig nog in de ijskast

Maanden geleden waren voetbalclubs in Alphen al bezig om de jeugdteams binnen Alphen tegen elkaar te laten spelen. In Woerden heeft de gemeente daar inmiddels toestemming voor gegeven aan de jeugd tot en met 12 jaar. In Alphen wil de gemeente er nog niks van weten.

In maart 2021 besloot de KNVB dat de competities in het amateurvoetbal niet meer hervat werden. Tussen Alphia, Alphense Boys, ARC en AVV Alphen ontstond een idee om tijdelijk ‘FC Alphen’ in het leven te roepen, om het competitieve spelelement toe te voegen. Het verzoek van de clubs om hun jeugdteams het tegen elkaar op te laten nemen, werd echter door de gemeente afgewezen. 

In Woerden ziet de gemeente het belang van de onderlinge competitie wel. Daar is toestemming gegeven voor de ‘Woerden Pro League’, waarbij de jeugd onder de 12 jaar tegen andere jeugdteams binnen de gemeentegrenzen mag spelen. De gemeente gaf hiervoor toestemming omdat ze het belangrijk vinden de jeugd iets te kunnen bieden. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden, zoals op de fiets naar de wedstrijden toe, een maximum van twee begeleiders per team en geen publiek.

Wachten op groen licht

In Woerden kan het wel, maar in Alphen staat het plan voorlopig nog in de ijskast. De gemeente geeft voorlopig geen gehoor aan de wens van de voetbalclubs. En dus moeten zij noodgedwongen nog even geduld houden. ‘’Hoe jammer wij dat ook vinden, maar wij zien op grond van de huidige landelijke maatregelen dat het nu niet is toegestaan dat er onderling wedstrijden worden gespeeld. Wij hopen dat er bij volgende versoepelingen ook weer ruimte komt om wedstrijden te spelen. Wij begrijpen dat de voortekenen gunstig zijn omdat de KNVB de plannen voor de regio-cup klaar heeft. Het wachten is op groen licht van het rijk’’, laat de gemeente Alphen aan den Rijn weten.

Het besluit van de gemeente betreurden de Alphense voetbalverenigingen eerder al. Voorlopig verandert er dus niets voor de clubs. Het is wachten op nieuwe versoepelingen. ‘’Het is niet verrassend. Het heeft natuurlijk wat voeten in aarde om zo’n constructie op te zetten. Dat snappen we’’, zei Martijn van Dalen, voorzitter van Alphia. Ook bij ARC voelden ze de bui toen al hangen. ‘’We hadden verwacht dat het niet door kan gaan. Het kwam niet als donderslag bij heldere hemel om eerlijk te zijn. Je hoopt het wel, maar misschien tegen beter weten in’’, aldus ARC-secretaris Arry Zwaan. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.