Pexels

Ondernemen = Investeren

Wil je een pand aankopen, al dan niet voor eigen zakelijk gebruik, dan is het zoeken naar een hypotheekverstrekker net iets anders dan bij een privé situatie. Of het nu gaat om een kantoorpand of een horeca-object. Een particuliere hypotheek voldoet bijna nooit. Het is goed de verschillende opties en voorwaarden te weten.

Wil je zakelijk vastgoed financieren, dan gelden er andere regels dan bij een privé hypotheek. Ook maakt het daarbij nog een verschil of je een object wil financieren voor eigen gebruik of voor verhuur.  Ook kan je kiezen tussen een lange termijn financiering, een projectfinanciering of overbruggingskrediet. Zakelijk gezien is verder kijken dan alleen de bankfinanciering, dan ook een goed idee.

Korte termijn financiering

Bij vastgoedprofessionals en ondernemers komt het regelmatig voor dat ze behoefte hebben aan een korte termijnfinanciering om het gat tussen hun reguliere financieringen te overbruggen. Een overbruggingskrediet kan dan helpen dat gat te overbruggen. Een korte termijnfinanciering heeft een gemiddelde looptijd van zes maanden tot drie jaar, die gedekt wordt door vastgoed als onderpand. Toch is een overbruggingskrediet anders dan een traditionele banklening. Dit komt omdat er een snelle aanvraag, goedkeuring en geldverstrekking is vereist. Een overbruggingskrediet kan ook dienen als kortetermijnoplossing voor een financieringsbehoefte.

Financieringen zonder eigen gebruik

Een verhuurhypotheek is een financiering die speciaal bedoeld is voor onroerend goed dat gekocht wordt als investering, dus zonder eigen gebruik als einddoel. Meestal gaat het daarbij om een pand dat geheel of in delen verhuurd wordt. Zolang het gaat om zakelijk vastgoed, kun je met een verhuurhypotheek bijna alle objecten financieren zoals bedrijfspanden, beleggingspanden, horeca-objecten, kantoorpanden, winkelpanden. En zelfs woningen als het gaat om verhuur.

Een verhuurhypotheek is geschikt voor privé beleggers, vastgoedprofessionals, vastgoedbeleggers en ondernemers. Meestal wordt de financiering geregeld via reguliere geldverstrekkers waarbij er wordt gezocht naar de beste rente. Ook gebruik maken van een investeerdersnetwerk is hierbij een optie.

Bedrijfshypotheken

Een bedrijfshypotheek, ook wel een zakelijke hypotheek genoemd, is bedoeld voor de financiering van vastgoed maar dan voor eigen gebruik. Hierbij is het dus juist niet de bedoeling om het object te kopen voor de verhuur aan derden. Een bedrijfshypotheek is dus geschikt om een eigen winkelpand, kantoorpand of bedrijfsruimte kopen.

Looptijd en eigen inbreng

Bij deze manier van financieren geldt is een minimale eigen inbreng een vereiste is. Zo hanteert Benkey, bij deze financieringen een minimale eigen inbreng van 20%. Qua looptijd zijn de diverse financieringen al mogelijk vanaf zes maanden. Gemiddeld gezien kiezen kredietnemers overigens een looptijd van 5 tot 20 jaar. De hoogte van de financieringen zijn flexibel en afhankelijk van de situatie en lopen uiteen van 250 duizend tot 10 miljoen euro.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.