Door de nieuwe coronamaatregelen vinden veel koopavonden in Nederland geen doorgang. De ondernemers van winkels aan het Rijnplein houden hun winkels op de vrijdagavond tot 20:00 uur open. Ook op zondag blijven de winkels geopend.

Dit is een bewuste keuze van het bestuur van ondernemersvereniging Rijnplein. “Om een goede spreiding van bezoekers te kunnen garanderen, hebben we ervoor gekozen om winkels op de vrijdagavond tot 20:00 uur te openen en op zondag gewoon open te blijven”, vertelt Ramon Hagen, voorzitter van ondernemersvereniging Rijnplein.

Uiteraard zijn de winkels geopend volgens de richtlijnen van het RIVM. “Winkels hebben de nodige maatregelen genomen om bezoekers zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. Denk aan extra hygiënemaatregelen en een maximum aantal bezoekers dat tegelijk naar binnen mag. Zo kunnen bezoekers op een veilige manier komen winkelen.”

De horecagelegenheden aan het Rijnplein mogen helaas geen gasten meer ontvangen door de aangescherpte maatregelen, maar afhalen of bezorgen is in veel gevallen nog wel mogelijk. “We wensen alle horeca een warm hart toe en hopen dat bezoekers de lokale ondernemers blijven steunen in deze moeilijke tijd.”

Bezoek je op een zondag een van de winkels aan het Rijnplein? Als je met de auto komt, kun je jouw auto gratis parkeren in Parkeergarage Castellum!