Josh Walet
Advertorial Winkels

Ondernemers Rijnplein houden winkels op zondag geopend, koopavond tot 20:00 uur

Door de nieuwe coronamaatregelen vinden veel koopavonden in Nederland geen doorgang. De ondernemers van winkels aan het Rijnplein houden hun winkels op de vrijdagavond tot 20:00 uur open. Ook op zondag blijven de winkels geopend.

Dit is een bewuste keuze van het bestuur van ondernemersvereniging Rijnplein. “Om een goede spreiding van bezoekers te kunnen garanderen, hebben we ervoor gekozen om winkels op de vrijdagavond tot 20:00 uur te openen en op zondag gewoon open te blijven”, vertelt Ramon Hagen, voorzitter van ondernemersvereniging Rijnplein.

Uiteraard zijn de winkels geopend volgens de richtlijnen van het RIVM. “Winkels hebben de nodige maatregelen genomen om bezoekers zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. Denk aan extra hygiënemaatregelen en een maximum aantal bezoekers dat tegelijk naar binnen mag. Zo kunnen bezoekers op een veilige manier komen winkelen.”

De horecagelegenheden aan het Rijnplein mogen helaas geen gasten meer ontvangen door de aangescherpte maatregelen, maar afhalen of bezorgen is in veel gevallen nog wel mogelijk. “We wensen alle horeca een warm hart toe en hopen dat bezoekers de lokale ondernemers blijven steunen in deze moeilijke tijd.”

Bezoek je op een zondag een van de winkels aan het Rijnplein? Als je met de auto komt, kun je jouw auto gratis parkeren in Parkeergarage Castellum!


Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”

Advertorial Blog Overige vandaag 12:37

Een mannen coach helpt jou zijn wie je wil zijn

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen om de vraag waarom ik nu juist mannen coach ben geworden, te beantwoorden. Ten eerste werk ik graag met mannen en steek ik graag met mijn hoofd boven dat maaiveld (lees: de vele coaches) uit. En ten tweede, want er is altijd een diepere laag aanwezig, wil ik het taboe doorbreken dat mannen niet emotioneel mogen zijn.

Calamiteiten vandaag 11:44

Bedreiging op de Klepperman, politie zoekt verdachte

Er is een Burgernet bericht uitgestuurd voor een verdachte situatie aan de Klepperman (2401 GH) in Alphen. De politie is op zoek naar een verdachte en heeft daarvoor een signalement vrijgegeven.

Voor Kinderen vandaag 10:41

Het Alphens Sinterklaas Journaal ook dit jaar op Alphens.nl

Het nieuwe seizoen van Het Alphens Sinterklaas Journaal is ook dit jaar weer te zien via Alphens.nl. Het is dit jaar een bijzondere editie van de bekende kinderserie uit Alphen aan den Rijn, het is namelijk het tiende seizoen!

Coronavirus in Alphen vandaag 09:46

Politieagenten en BOA's gaan in gesprek met minister Grapperhaus

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus is dinsdag 27 oktober in gesprek gegaan met politieagenten en BOA’s uit de regio. Bij dit gesprek waren ook twee agenten van de noodhulp en horecasurveillance in Alphen aanwezig.