Pixabay

Ondernemerscontest voor het beste ‘1,5 meter samenleving’ ondernemingsplan

Welke ondernemingen uit Alphen, Nieuwkoop en Kaag en Braassem hebben het meest innovatieve en creatieve ‘1,5 meter samenleving’ ondernemingsplan? Die vraag staat centraal bij het ondernemerscontest ‘Rijn- en Veenstreek Pitcht’.

De economie komt langzaam weer op gang door de maatregelen die de afgelopen maanden steeds verder versoepeld zijn. Ondernemers krijgen steeds meer mogelijkheden, maar dit moet wel allemaal binnen de regels van de ‘1,5 meter samenleving’. Veel ondernemers hebben ideeën om dit vorm te geven en met het organiseren van de ondernemerspitch ‘Rijn- en Veenstreek Pitcht’, wordt een podium geboden aan ondernemers met creatieve en innovatieve ideeën. Hiermee hopen de initiatiefnemers van de ondernemerspitch ook andere ondernemers te kunnen stimuleren.

Creatieve en innovatie ideeën

Creatieve, out of the box, snel schaalbare, creatieve en innovatieve ideeën met een zo groot mogelijke positieve economische en maatschappelijke impact; plannen die bijdragen aan een slimme, innovatieve en gezonde Rijn- en Veenstreek; of plannen waarbij ondernemers samenwerken. Alle ondernemers met een creatief en innovatief plan kunnen meedoen, van startup en MKB tot grote bedrijven die creatieve en/of innovatieve plannen hebben voor een branche.

Onderneem jij in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en/of Kaag en Braassem, en heb je creatieve en/of innovatieve plannen voor het ondernemen in de 1,5 metersamenleving? Doe dan mee! Jouw voorstel kun je indienen via info@edbalphen.nl met als onderwerp: #Rijn- en Veenstreek Pitcht. Hoe je jouw idee vorm geeft (video, powerpoint, storytelling) mag je volledig zelf bepalen, als je maar zorgt dat het duidelijk is voor de ontvanger hoe kansrijk en waardevol het idee is.

Het panel

De deadline voor deelname is maandag 10 augustus 12:00 uur. De acht beste ideeën mogen live voor een panel worden gepitcht. Het panel bestaat uit Gerard van As (Wethouder Economische Zaken Alphen aan den Rijn), Antoinette Ingwersen (Wethouder Economische Zaken Nieuwkoop), Yvonne Peters- Adrian (Wethouder Economische Zaken Kaag en Braassem), Wim Nobel (Directeur Bedrijven Rabobank Regio Alphen aan den Rijn) Elles in ’t Veld (Voorzitter VOA), Leo Kooyman (Voorzitter VON), Frank Ponsioen (Voorzitter EDBA), Martijn van Pelt (VNO-NCW Rijnland), Joost van Leeuwen (Voorzitter OVKB), en Martijn Koek (Voorzitter OVA).

Prijzen

De deelnemers die volgens het panel de drie beste plannen hebben, krijgen toegang tot de kennis en het uitgebreide netwerk van de samenwerkende organisaties. De drie uitgekozen ondernemers kunnen vervolgens rekenen op ondersteuning door de organiserende partners bij de uitvoering van hun plannen. Daarnaast ontvangen de winnaars een te verdelen aanmoedigingsprijs van 1,5 x € 1000, oftewel € 250, € 500, of € 750. Alle ingezonden plannen worden publiekelijk zichtbaar gemaakt, waarmee ‘corona-proof’ ondernemerschap wordt aangemoedigd en een groter publiek in de regio kan worden geïnspireerd.

Deze ondernemerspitch is een initiatief van Economic Development Board Alphen en Rabobank Groene Hart Noord, in samenwerking met de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop, VNO-NCW regio Rijnland, VOA Alphen aan den Rijn, VON Nieuwkoop, OVA en OVKB Kaag en Braassem.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.