Josh Walet / Foto uit het archief

Onderweg naar medailles voor Alphense topsporters: olympische tickets en EURO U21

Met de Olympische Spelen, Paralympische Spelen, het Europees Kampioenschap voetbal en de EURO U21 in aantocht, kan menig sportliefhebber zijn geluk niet op. Bij deze evenementen doen ook een paar Alphense topsporters een duit in het zakje. Zij pogen op het hoogste niveau een hoofdprijs in de wacht te slepen.  

Zo bemachtigde basketballer Arvin Slagter een olympisch ticket, heeft atlete Maureen Koster nog een maand om zich voor de spelen te kwalificeren, heeft zwemster Jonne Moleman een Paralympisch ticket bemachtigd en zit voetballer Mats Knoester in de selectie van Jong Oranje. Zij nemen het vanavond op in de kwartfinale tegen Jong Frankrijk.

Basketballers naar de Olympische Spelen  

De Nederlandse 3x3-basketballers, bestaande uit Alphenaar Arvin Slagter, Julian Jaring en Dimeo van der Horst, hebben een olympisch ticket bemachtigd door een overwinning op Frankrijk. In de halve finalewedstrijd tijdens het kwalificatietoernooi werd in de tweede stad van Oostenrijk, Graz, met 21-13 gewonnen van de Fransen. De drie beste landen bij het olympisch kwalificatietoernooi verdienden een ticket. En dus mogen de basketballers zich deze zomer opmaken voor een trip naar Japan. 

Koster strijdt voor ticket  

Wie dicht bij een ticket was voor de Olympische Spelen, is Maureen Koster. De atlete, die woonachtig is in Alphen, viel zaterdag uit tijdens een kwalificatiewedstrijd voor het eindtoernooi. Met slechts vier rondes te gaan viel de 28-jarige sportster uit bij de 5000-meterwedstrijd tijdens de Next Generation Athletics in Nijmegen. Zij lag op koers om het ticket in de wacht te slepen, maar toen sloeg het noodlot toe. Haar hamstring speelde parten, waardoor zij geëmotioneerd en noodgedwongen de wedstrijd niet kon uitlopen. Koster heeft nu nog één maand de tijd om de tijdslimiet van 15.10,00 te halen voor een ticket voor het befaamde eindtoernooi in Japan. 

Paralympische Spelen 

Jonne Moleman bemachtigde vorige maand al een ticket voor de Paralympische Spelen. De 21-jarige Alphense heeft de nodige tegenslagen gehad. Ondanks dat ze grotendeels verlamd is en haar handen op halve kracht werken, heeft de zwemster een knappe prestatie geleverd. In Sheffield zwom zij vorige maand officieuze wereld- en Europese records. Die wedstrijden waren samen genoeg voor een ticket op de Paralympische Spelen in Tokio. Daar gaat zij van 24 augustus tot 5 september strijden voor een olympische medaille. 

EURO U21  

Vanwege het afhaken van een aantal spelers, ging Mats Knoester op de valreep met Jong Oranje mee voor de finalewedstrijden van het Europees Kampioenschap onder 21. Of de Alphenaar, die in de jeugd van ARC voetbalde, veel minuten gaat maken moet nog blijken. Wel is het een unieke ervaring en blijk van waardering voor de Heraclied. 

Maandagavond speelt Jong Oranje om 18:00 uur de kwartfinale tegen Jong Frankrijk. De wedstrijd wordt uitgezonden op NPO 2.  


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving gisteren 17:30

Winkeldieven slaan toe in het Alphense centrum

Zondag sloegen twee winkeldieven toe in het Alphense centrum. De politie wist beide winkeldieven aan te houden, mede door oplettend winkelpersoneel.

Advertorial Sport gisteren 14:49

Hoogstwaarschijnlijk voorlopig geen voetbal meer

Drie Alphense teams kwamen in het weekeinde in actie. Het betreft Alphia, Alphense Boys zaterdag en AVV Alphen. Alle drie scoorden ze driemaal, maar alleen voor Alphen was dat aantal goed voor drie punten.

Evenementen gisteren 14:05

Vrienden van de Adventskerk zet streep door gospelconcert

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft helaas moeten besluiten het gospelconcert in de Adventskerk op 17 december te annuleren. “Door strengere maatregelen vanwege corona is er geen andere mogelijkheid.”