Josh Walet / Foto uit het archief

Onderweg naar medailles voor Alphense topsporters: olympische tickets en EURO U21

Met de Olympische Spelen, Paralympische Spelen, het Europees Kampioenschap voetbal en de EURO U21 in aantocht, kan menig sportliefhebber zijn geluk niet op. Bij deze evenementen doen ook een paar Alphense topsporters een duit in het zakje. Zij pogen op het hoogste niveau een hoofdprijs in de wacht te slepen.  

Zo bemachtigde basketballer Arvin Slagter een olympisch ticket, heeft atlete Maureen Koster nog een maand om zich voor de spelen te kwalificeren, heeft zwemster Jonne Moleman een Paralympisch ticket bemachtigd en zit voetballer Mats Knoester in de selectie van Jong Oranje. Zij nemen het vanavond op in de kwartfinale tegen Jong Frankrijk.

Basketballers naar de Olympische Spelen  

De Nederlandse 3x3-basketballers, bestaande uit Alphenaar Arvin Slagter, Julian Jaring en Dimeo van der Horst, hebben een olympisch ticket bemachtigd door een overwinning op Frankrijk. In de halve finalewedstrijd tijdens het kwalificatietoernooi werd in de tweede stad van Oostenrijk, Graz, met 21-13 gewonnen van de Fransen. De drie beste landen bij het olympisch kwalificatietoernooi verdienden een ticket. En dus mogen de basketballers zich deze zomer opmaken voor een trip naar Japan. 

Koster strijdt voor ticket  

Wie dicht bij een ticket was voor de Olympische Spelen, is Maureen Koster. De atlete, die woonachtig is in Alphen, viel zaterdag uit tijdens een kwalificatiewedstrijd voor het eindtoernooi. Met slechts vier rondes te gaan viel de 28-jarige sportster uit bij de 5000-meterwedstrijd tijdens de Next Generation Athletics in Nijmegen. Zij lag op koers om het ticket in de wacht te slepen, maar toen sloeg het noodlot toe. Haar hamstring speelde parten, waardoor zij geëmotioneerd en noodgedwongen de wedstrijd niet kon uitlopen. Koster heeft nu nog één maand de tijd om de tijdslimiet van 15.10,00 te halen voor een ticket voor het befaamde eindtoernooi in Japan. 

Paralympische Spelen 

Jonne Moleman bemachtigde vorige maand al een ticket voor de Paralympische Spelen. De 21-jarige Alphense heeft de nodige tegenslagen gehad. Ondanks dat ze grotendeels verlamd is en haar handen op halve kracht werken, heeft de zwemster een knappe prestatie geleverd. In Sheffield zwom zij vorige maand officieuze wereld- en Europese records. Die wedstrijden waren samen genoeg voor een ticket op de Paralympische Spelen in Tokio. Daar gaat zij van 24 augustus tot 5 september strijden voor een olympische medaille. 

EURO U21  

Vanwege het afhaken van een aantal spelers, ging Mats Knoester op de valreep met Jong Oranje mee voor de finalewedstrijden van het Europees Kampioenschap onder 21. Of de Alphenaar, die in de jeugd van ARC voetbalde, veel minuten gaat maken moet nog blijken. Wel is het een unieke ervaring en blijk van waardering voor de Heraclied. 

Maandagavond speelt Jong Oranje om 18:00 uur de kwartfinale tegen Jong Frankrijk. De wedstrijd wordt uitgezonden op NPO 2.  


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winacties tien jaar Alphens vandaag 09:53

WINNEN: een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje

Alphens.nl bestaat deze week 10 jaar en daarom pakken we uit met toffe winacties. Dit keer mogen wij een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje weggeven. Dat wordt ongetwijfeld genieten!

Rechtszaak gisteren 18:29

Rechtbank oordeelt: celstraf voor complotdenker

Zaterdag protesteerde een groep mensen bij de Alphense gevangenis nog voor het vrijlaten van complotdenker Wouter Raatgever (53). Maar vrijlating zit er voorlopig nog niet in. De 53-jarige is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Politie gisteren 17:02

Man is rijbewijs kwijt nadat hij met slok te veel op ging rijden

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni heeft een Alphense bestuurder wel heel diep in het glaasje gekeken. De 20-jarige man blies als beginnend bestuurder maar liefst 560 UG/L. Dat is meer dan zes keer zoveel als de toegestane hoeveelheid.