Gemeente Alphen aan den Rijn

Onderzoek naar ontsluiting nieuwe woonwijk Noordrand

Alphen-Stad heeft woningen nodig en daarvoor wil de gemeente Alphen aan den Rijn aan de rand van de stad bouwen. Locatie Noordrand, tussen Alphen en Woubrugge, is de eerste onderzocht locatie. Er wordt nu een aanvullend onderzoek gedaan naar de ontsluiting voor autoverkeer.

Voor Noordrand is een Masterplan in de maak om te zien of de locatie haalbaar is. Op alle terreinen scoort Noordrand goed. Er is echter een punt van zorg: het wijkje moet ontsloten worden via een ge-upgrade Herenweg en via de Kalkovenweg. Omwonenden van beide wegen maken zich nu zorgen of dit wel kan en wat de gevolgen voor hun woongenot zijn.

"Het plan is een kwalitatieve vertaling van de door de raad meegegeven ontwikkelambities voor een duurzame wijk met veel groen en water en vormt daarmee een solide basis voor de ontwikkeling van Noordrand." Dat meldt wethouder wonen, Gerard van As.

Om nu de omwonenden van de Herenweg en de Kalkovenweg tegemoet te komen, wordt binnenkort een verkeersanalyse uitgevoerd. Er wordt gekeken naar de impact van de voorgestelde verkeersontsluiting op de omliggende wijken en naar een eventuele optimalisatie van de voorgestelde ontsluiting. 

Op de foto is de locatie Noordrand op de voorgrond ingetekend


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.