Onderzoek naar woningbouwlocaties Oude Rijn Zone

Een van de drie locaties die onderzocht gaat worden of deze geschikt is voor woningbouw is de Oude Rijn Zone. Het gaat om het gebied tussen Alphen-Stad en Koudekerk en tussen Alphen-Stad en Hazerswoude-Rijndijk. Dat is inclusief het stadsdeel langs de Hoorn.

Aan de noordelijke oever is het redelijk eenvoudig. Het Oude Rijn Zone gebied is in principe Gnephoek-zuid, maar ook het gebied aan de andere kant van de Maximabrug tot aan Koudekerk. Aan de zuidelijke oever tussen de Leidse Schouw en Hazerswoude ligt een soortgelijk gebied. Met oudere boerderijen, bedrijven, woonwijkjes; kortom alles een beetje door elkaar. Ook dit is een Oude Rijn Zone gebied waar een herstructurering had moeten plaatsvinden.

Het Oude Rijn Zone project had als doel om de verrommeling van de oevergebieden te herstructureren naar duidelijke woonlocaties, bedrijventerreinen en natuurgebieden. Met behoud van het karakter en met een goede infrastructuur. Het was een Rijksproject dat door de crisis naar de achtergrond is geschoven en uiteindelijk een zachte dood is gestorven.

Tussen de Leidse Schouw en de Rijnhaven, langs de Hoorn, ligt ook een verrommelt gebied. Bedrijven links en rechts in heel verschillende stijlen, daar tussen woonhuizen en hier en daar een doorkijkje naar de rivier.
Verschillende fracties, onder meer CDA en GroenLinks, willen het gebied langs de Hoorn aan de Oude Rijn Zone toegevoegd zien als te onderzoeken locatie. Wethouder Gerard van As ziet dat als vanzelfsprekend. "Dat hoort bij ook bij het Oude Rijn Zone gebied."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 15:08

Carbid schieten in Alphen mag onder deze voorwaarden

In Alphen aan den Rijn zijn er een aantal vuurwerkvrije zones. Hierdoor kan niet iedereen knallend het nieuwe jaar in gaan. Wel kun je ook dit jaar carbidschieten, maar let op: er zijn voorwaarden aan verbonden.

Theater gisteren 14:12

Voorstelling over alcohol en drugs op het Scala College

De afgelopen twee weken waren vier acteurs van de theatergroep Playback op het Scala College. Ze speelden de jongerenvoorstelling ‘Hotspot’ voor alle derde klassen van de school. Na de voorstelling, waarin diverse thema’s rondom jongeren aan de kaak werden gesteld, zorgde het nagesprek voor een waardevolle afsluiting. Zowel de derdejaars als de aanwezige docenten vonden de voorstelling erg intrigerend.