Onderzoek naar woningbouwlocaties Oude Rijn Zone

Een van de drie locaties die onderzocht gaat worden of deze geschikt is voor woningbouw is de Oude Rijn Zone. Het gaat om het gebied tussen Alphen-Stad en Koudekerk en tussen Alphen-Stad en Hazerswoude-Rijndijk. Dat is inclusief het stadsdeel langs de Hoorn.

Aan de noordelijke oever is het redelijk eenvoudig. Het Oude Rijn Zone gebied is in principe Gnephoek-zuid, maar ook het gebied aan de andere kant van de Maximabrug tot aan Koudekerk. Aan de zuidelijke oever tussen de Leidse Schouw en Hazerswoude ligt een soortgelijk gebied. Met oudere boerderijen, bedrijven, woonwijkjes; kortom alles een beetje door elkaar. Ook dit is een Oude Rijn Zone gebied waar een herstructurering had moeten plaatsvinden.

Het Oude Rijn Zone project had als doel om de verrommeling van de oevergebieden te herstructureren naar duidelijke woonlocaties, bedrijventerreinen en natuurgebieden. Met behoud van het karakter en met een goede infrastructuur. Het was een Rijksproject dat door de crisis naar de achtergrond is geschoven en uiteindelijk een zachte dood is gestorven.

Tussen de Leidse Schouw en de Rijnhaven, langs de Hoorn, ligt ook een verrommelt gebied. Bedrijven links en rechts in heel verschillende stijlen, daar tussen woonhuizen en hier en daar een doorkijkje naar de rivier.
Verschillende fracties, onder meer CDA en GroenLinks, willen het gebied langs de Hoorn aan de Oude Rijn Zone toegevoegd zien als te onderzoeken locatie. Wethouder Gerard van As ziet dat als vanzelfsprekend. "Dat hoort bij ook bij het Oude Rijn Zone gebied."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 11:17

Oud-Alphense Boys speler omgekomen bij ongeval

Noah Gesser (16), voormalig speler van Alphense Boys en Ajax-talent, is vrijdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval in IJsselstein (Utrecht). Zijn broer heeft het ongeval ook niet overleefd.

Advertorial Cultuur vandaag 10:29

Romeinse weken in Museumpark Archeon gaan van start

Van 31 juli tot en met 15 augustus zijn de jaarlijkse Romeinse weken in Museumpark Archeon. Romeinse legionairs slaan hun kamp op, zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames en kinderen. Breng een bezoek aan het Romeinse kampement, bekijk de demonstraties en vele andere activiteiten.

Maatschappelijk vandaag 09:07

Matías uit Mexico zoekt een warm thuis in omgeving Alphen aan den Rijn

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Matías uit Mexico, die zijn Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in de omgeving Alphen aan den Rijn.

Calamiteiten gisteren 16:38

File op de N11 vanwege botsing

Er heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden op de N11. De weg is dicht tussen Hazerswoude en Zoeterwoude in de richting van Leiden.

Verkeer en vervoer gisteren 16:01

Extra portaal onderdoorgang Hooftstraat eind volgende week geplaatst

Tijdens geplande werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug is vorige week een scheur in het fietspad ontdekt. Uit voorzorg is de Hooftstraat, die onder de brug door loopt, afgesloten. De brug wordt gestut. Naar verwachting is het portaal eind volgende week geplaatst.