Onderzoek terugkeer brugwachter Boskoop en Alphen

Wat wordt gedaan om in de toekomst aanvaringen met een automatische hefbrug te voorkomen? Dat wil het CDA Zuid-Holland weten van Gedeputeerde Staten. Onlangs vond een aanvaring plaats met de eerste hefbrug zonder brugwachter langs de Gouwe. Hierdoor is de brug enkele maanden niet te gebruiken door het wegverkeer. CDA-Statenleden Herman van der Bent en Maurits de Haan willen dan ook weten hoe het staat met de plannen om alle brugwachters langs de Gouwe te vervangen.

In 2012 zijn Rijkswaterstaat en de provincie Zuid-Holland een pilot gestart met automatische hefbruggen langs de Gouwe. Hierdoor verdwijnen de brugwachters. De pilot startte in 2012 in Waddinxveen. Sinds mei 2015 worden ook de hefbruggen in Boskoop en Alphen aan den Rijn automatisch aangestuurd. Na de aanvaring in Waddinxveen op 21 april jl. heeft de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn haar wethouder gevraagd zich in te zetten voor de terugkeer van de brugwachter.

De CDA-Statenleden willen graag van GS weten wat wordt gedaan om de situatie in Waddinxveen te verlichten. Daarnaast vragen ze of het wellicht verstandig is de brugwachter in Boskoop en Alphen aan den Rijn in ieder geval tijdelijk terug te laten keren. CDA’er Van der Bent: “Onze insteek is problemen in de toekomst te voorkomen. Alleen als nu alle feiten boven tafel komen, kan een goede beslissing genomen worden over het al dan niet volledig vervangen van de brugwachter.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 16:09

Dutch SummerVibes Open Air: Het festival van de zomer in Alphen aan den Rijn

Deze zomer wordt Alphen aan den Rijn dé plek om te zijn op vrijdag 5 juli! Het langverwachte festival, Dutch SummerVibes Open Air, belooft een onvergetelijke avond te worden aan de prachtige Zegerplas. Van 17:30 uur tot middernacht zullen topartiesten het podium betreden en de avond vullen met muziek, plezier en onvergetelijke momenten.

Evenement vandaag 15:04

Feestelijke Midzomeravond in Alphen ter ere van tienjarig fusiejubileum

Zaterdagavond kwamen 1735 inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn samen in Archeon om het midzomeravondfeest te vieren. Het evenement, met spectaculaire gladiatorengevechten en een riddertoernooi, werd aangeboden door de gemeente ter ere van het tienjarig fusiejubileum.

Overige vandaag 13:42

Zeldzame lichtende nachtwolken te zien in Alphen aan den Rijn

Wie vannacht vlak na zonsondergang of vanochtend voor zonsopkomst naar de hemel keek, kon het zien: het leek alsof de wolken licht gaven. Deze wolken, ook wel bekend als lichtende nachtwolken, zijn een zeldzaam natuurfenomeen.  

Advertorial Muziek vandaag 12:33

Create! Muziekfestival op 15, 16 en 17 juli in Parkvilla

De zomervakantie goed aftrappen? Laat je horen! Bibliotheek Rijn en Venen organiseert een driedaags muziekfestival in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Dit gratis festival is speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Iedere middag zijn er vanaf 13:45 uur verschillende muzikale workshops te volgen en werk je samen toe naar een muzikale voorstelling.

Maatschappelijk vandaag 11:29

Stichting Help Anders organiseert vijfde editie van succesvolle 50 Kinderendag

Op 13 juli organiseert Stichting Help Anders voor de vijfde keer de jaarlijkse 50 Kinderendag, een dag vol educatieve ontspanning voor 50 kinderen die een dagje eruit goed kunnen gebruiken. Dit evenement, dat inmiddels een groot succes is, biedt de kinderen de mogelijkheid om zich te verrijken met leuke kennis, nieuwe vriendjes te maken en vooral om te genieten zonder enige verplichtingen.

Voorkeuren van bezoeker vandaag 10:15

Tempo opnieuw winnaar tijdens Alphense Sportontmoeting

Van 12 t/m 21 juni vond in Alphen aan den Rijn weer de jaarlijkse Sportontmoeting plaats. Dit unieke evenement heeft als doel om sportverenigingen uit de regio elkaar te laten leren kennen, elkaars sport uit te proberen en samen te genieten van sportieve activiteiten.