Ingezonden
Advertorial Winkels

Ongestuukt komt met tegen beweging richting Black Friday

Vrijdag 25 november is het Black Friday. Een dag waar we tot voor kort niets van meekregen in Nederland, behalve misschien de gekke filmpjes die overkwamen vanuit Amerika. Maar nu kun je er ook in Alphen niet meer omheen. Waar je ook kijkt iedereen komt met Black Friday aanbiedingen. Behalve Ongestuukt in de Van Mandersloostraat in Alphen aan den Rijn. Zij doen niet mee aan Black Friday.

"Ik heb het nooit echt begrepen, Black Friday", vertelt Sander van Ongestuukt. "Toen ik in 2017 open ging, kreeg ik eind november voor het eerste de vraag, doe jij eigenlijk mee aan Black Friday? Black wat? Ik had hier eigenlijk nog nooit van gehoord. Vijf jaar verder en je kan er niet meer omheen. Althans, niet om de schreeuwerige borden in etalages en reclamespots op tv. De ene heeft nog een betere korting dan de ander."

"Maar wie betaalt nu eigenlijk echt de prijs voor dit soort overgewaaide, - in mijn ogen- onzinnige acties?", gaat Sander verder. "We zouden ons beter bewust moeten zijn dat dit te kosten gaat van vele levens. Je staat er misschien niet bij stil, maar hierdoor zijn we bezig met over productie van kleding. En die kleding, wordt nog steeds gemaakt door een persoon. Maar alles moet tegenwoordig snel, veel en goedkoop. Kwantiteit voor kwaliteit. En dit geldt helaas ook voor de levens van de personen die dit moet maken onder erbarmelijke omstandigheden. Zij betalen die prijs!"

Denk eens om een ander

Niet bij Ongestuukt. "Wij doen hier niet mee. Wij gaan wel voor kwaliteit en duurzaamheid. Denk eens om een ander. En met dat gezegd te hebben, starten wij deze beweging tegen Black Friday!

Wij geven echt iets weg! Wij steunen de Kledingbank. Wij geven kleding weg aan mensen die het zelfs met Black Friday niet kunnen veroorloven. Zij hoeven hier niks voor te doen, jij hoeft hier niks voor te doen. Gewoon een stukje Goodwill!", sluit Sander af.


Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.