Ingezonden
Advertorial Winkels

Ongestuukt komt met tegen beweging richting Black Friday

Vrijdag 25 november is het Black Friday. Een dag waar we tot voor kort niets van meekregen in Nederland, behalve misschien de gekke filmpjes die overkwamen vanuit Amerika. Maar nu kun je er ook in Alphen niet meer omheen. Waar je ook kijkt iedereen komt met Black Friday aanbiedingen. Behalve Ongestuukt in de Van Mandersloostraat in Alphen aan den Rijn. Zij doen niet mee aan Black Friday.

"Ik heb het nooit echt begrepen, Black Friday", vertelt Sander van Ongestuukt. "Toen ik in 2017 open ging, kreeg ik eind november voor het eerste de vraag, doe jij eigenlijk mee aan Black Friday? Black wat? Ik had hier eigenlijk nog nooit van gehoord. Vijf jaar verder en je kan er niet meer omheen. Althans, niet om de schreeuwerige borden in etalages en reclamespots op tv. De ene heeft nog een betere korting dan de ander."

"Maar wie betaalt nu eigenlijk echt de prijs voor dit soort overgewaaide, - in mijn ogen- onzinnige acties?", gaat Sander verder. "We zouden ons beter bewust moeten zijn dat dit te kosten gaat van vele levens. Je staat er misschien niet bij stil, maar hierdoor zijn we bezig met over productie van kleding. En die kleding, wordt nog steeds gemaakt door een persoon. Maar alles moet tegenwoordig snel, veel en goedkoop. Kwantiteit voor kwaliteit. En dit geldt helaas ook voor de levens van de personen die dit moet maken onder erbarmelijke omstandigheden. Zij betalen die prijs!"

Denk eens om een ander

Niet bij Ongestuukt. "Wij doen hier niet mee. Wij gaan wel voor kwaliteit en duurzaamheid. Denk eens om een ander. En met dat gezegd te hebben, starten wij deze beweging tegen Black Friday!

Wij geven echt iets weg! Wij steunen de Kledingbank. Wij geven kleding weg aan mensen die het zelfs met Black Friday niet kunnen veroorloven. Zij hoeven hier niks voor te doen, jij hoeft hier niks voor te doen. Gewoon een stukje Goodwill!", sluit Sander af.


Meer nieuws

Advertorial Documentaire vandaag 09:52

Muziekdocu The incarnations of Willy DeVille

Parkvilla vertoont op 29 maart eénmalig de documentaire Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille. Een portret van het leven en de muziek van DeVille, een unieke artiest die te weinig erkenning heeft gekregen voor zijn unieke positie binnen de traditionele Amerikaanse muziek.

Advertorial Evenementen gisteren 17:03

Uitgelicht: de twaalf deelnemers van de Alphense Kroegentocht

Staat donderdag 6 april al in jouw agenda? Dan staat de Alphense Kroegentocht op het programma! Twaalf horecagelegenheden in Alphen aan den Rijn zorgen voor een gezellige avond. Maak hier kennis met de deelnemers en de artiesten!

Onderwijs gisteren 14:51

Noodlokalen ISK bij Groene Hart Leerpark geopend

Op donderdag 23 maart zijn de noodlokalen voor de internationale schakelklas (ISK) geopend. Door een grote toestroom van statushouders en Oekraïense vluchtelingen zitten binnen het voortgezet onderwijs de lokalen vol. Om die reden zijn er noodlokalen geplaatst op het plein van het Groene Hart Leerpark.