Peter Aalberts

Ongevaccineerde ouders mogen zwembaden niet in, Peter zet als alternatief een tent neer

Ouders die niet gevaccineerd zijn, mogen sinds afgelopen zaterdag geen voet meer over de drempel van zwembaden zetten. Uit nood bedacht Peter Aalberts een alternatief. Bij zwembad AquaRijn heeft hij een tent neergezet waar hij zijn zoontje kan afdrogen.

Ouders die hun kind naar zwemles willen brengen, mogen zonder geldige QR-code niet naar binnen. En dat is voor meerdere ouders een probleem, want niet iedereen kan een familielid, buurvrouw of vriend die wel gevaccineerd is strikken om hun kind naar zwemles te brengen.

Peter Aalberts wil niet meewerken aan de tweedeling in de maatschappij en werkt daarom niet mee aan het tonen van een coronatoegangsbewijs. Daardoor kan hij zijn zoon niet meer naar zwemles brengen, want ook bij zwembad AquaRijn is een geldige QR-code nodig om de accommodatie binnen te komen. Daarom heeft hij uit nood een alternatief bedacht. Op het moment dat zijn zoontje zwemles heeft, zet hij een tent neer bij het zwembad. “Je kind naar zwemles brengen 2.0”, zegt hij erbij.

Peter verduidelijkt: “Dit is mijn eigen initiatief om zo mijn zoontje niet van zwemles af te halen en te moeten teleurstellen. Als er andere mensen gebruik willen maken van mijn tent en kachel heb ik daar geen issues mee. Volgende week sta ik er gewoon weer als er niets is veranderd.” Het is verre van ideaal, maar Peter ziet geen andere oplossing. “Het is belachelijk, maar die kleine van me moet toch echt leren zwemmen”, zegt hij. Om het iets behaaglijker te maken, heeft hij een kacheltje in de tent gezet.

Peter: “Ik ben niet boos op het zwembad. De overheid zet een paar regels op waar ik niets mee kan. Dan maar creatief zijn.” Op Facebook wordt er vooral verontwaardigd gereageerd. Niet als aanval tegen Peter, maar op het feit dat dit nodig is voor zoiets essentieels als zwemles. “Diep en diep triest”, klinkt het meerdere malen. Rita zegt: “Dit is zo verschrikkelijk, en dan zijn er nog mensen die hier om lachen. Schaam je, schaam je allemaal dat dit gebeurt…” 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."