Complete Skincare
Advertorial Beauty en verzorging

Ongewenste haargroei: de feiten en fabels over ontharen

Er zijn veel methodes om van ongewenste haargroei af te komen. Maar niet alle methodes werken, zo weet Madelinde van Complete Skincare te vertellen. Daarom zet zij de meest voorkomende fabels en feiten op een rijtje.

Haren komen dikker, stugger en donkerder terug na het scheren

Fabel. “Dit is een veel voorkomende fabel op het gebied van ontharen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit absoluut niet waar is. Scheren heeft geen enkel effect op het haarzakje en kan daarmee dus ook geen haargroei stimuleren. Elke haar is aan het uiteinde iets dunner, met scheren haal je dat dunne puntje eraf en dan lijkt de haar dikker.”

Met laserontharing kun je permanent ontharen

Feit. “Door middel van het licht van de laser kan het haarzakje dusdanig beschadigen dat het afsterft. Hierdoor kunnen nieuwe haartjes zich niet meer ontwikkelen. Doordat de haren zich in drie verschillende groeifases bevinden, kunnen niet alle haarzakjes in één behandeling permanent vernietigd worden. Alleen de haren die zich op dat moment in de eerste groeifase bevinden, worden doelbewust vernietigd. Gemiddeld zijn er zes tot tien behandelingen nodig om de haargroei optimaal te reduceren. Dit is afhankelijk van het gebied dat gelaserd wordt.”

In de zomer kun je niet behandeld worden met laser

Fabel. “Lasertechnieken blijven zichzelf ontwikkelen, waardoor je tegenwoordig het hele jaar door behandeld kunt worden. Dus ook gewoon in de zomer. Het is wel belangrijk dat het contrast tussen de kleur van de huid en de donkere kleur van het haar, nog goed zichtbaar is voor de laser.”

Blonde, grijze en rode haren kunnen niet permanent worden verwijderd

Fabel. “Het klopt dat deze haarkleuren niet behandeld kunnen worden met de laser, omdat er geen bruin pigment in de haren zit. Maar daarentegen kunnen zij wel permanent worden verwijderd door middel van elektrische epilatie. Dat doet Complete Skincare ook. Dan wordt het haarzakje vernietigd, doordat een dunne naald de warmte het haarzakje in geleidt.”

IPL is net zo effectief als laserontharing

Fabel. “Het is bewezen dat het ontharen door middel van laserapparatuur effectiever is dan met IPL. Gemiddeld zijn er zes tot tien laserbehandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Met IPL zijn er gemiddeld veel meer behandelingen nodig.”

In de weken voorafgaand aan, en tussen, de laserontharing behandelingen door kun je blijven epileren/harsen

Fabel. “Als het haar wordt geëpileerd of geharst, wordt het haar uit het haarzakje getrokken. Het laserlicht werkt op het bruine pigment in het haar. Als deze haar uit het haarzakje is verwijderd, zit er geen pigment meer in het haarzakje en dan kan het laserlicht niet meer geabsorbeerd worden om vervolgens het haarzakje te vernietigen. De haar buiten de huid mag wel verwijderd worden; dus scheren en knippen mag gewoon. Dan blijft de haar met het pigment onder de huid nog aanwezig, wat nodig is voor de absorptie van het laserlicht.”

Laserontharing is schadelijk voor de huid

Fabel. “Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die voor kunnen komen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen. Laserbehandelingen dienen wel uitgevoerd te worden door een goed opgeleide en ervaren huidtherapeut.”

Ingegroeide haren kunnen behandeld worden met een laser

Feit. “Ingegroeide haren kunnen heel goed permanent verwijderd worden door middel van een laser, waardoor de huid enorm verbetert en ontstekingen verdwijnen.”

Na de laserontharing behandelingen ben je 100 procent haarloos

Fabel. “Helaas komt het maar weinig voor dat we de haargroei 100 procent kunnen reduceren. Er zullen altijd nog enkele haren achterblijven. Maar dit zijn dan vaak de hele dunne haren die het laserlicht niet meer goed kunnen absorberen. Die haren zijn vaak zo dun dat ze ook allang niet meer storend zijn. Wij adviseren wel om één keer per jaar voor een onderhoudsbehandeling te komen voor de enkele ‘restharen’. Daarnaast kunnen er onder invloed van hormonen (testosteron) ‘slapende’ haarzakjes geactiveerd worden, waardoor er nieuwe haren kunnen ontstaan. Deze nieuwe haren kunnen vervolgens gewoon weer met een laser verwijderd worden.”

In dit artikel lees je alles over laserontharing bij Complete Skincare. Aangezien september en oktober de beste maanden zijn voor laserontharing, heeft de schoonheidssalon ook een leuke actie. Maak voor eind september een afspraak om te starten met laserontharing van de bikinilijn of benen, en krijg twee keer gratis oksels laseren erbij cadeau! 

Heb je na het lezen nog vragen, of wil je starten met het laser ontharen? Neem dan contact op met Complete Skincare via info@completeskincare.nl of bel naar 06 11411969. Complete Skincare is gevestigd aan de Ouvertureweg 129 in Alphen. 


Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.