Alphia

Onherkenbaar Alphia verliest bij Kagia

Afgelopen weekend speelde Alphia in Lisserbroek bij Kagia. Vooraf waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie wedstrijd. Kagia was op dat moment de koploper in de 2e periode en Alphia was de medekoploper in deze spannende 2e klasse. Voor de Alphia toeschouwers was Alphia onherkenbaar. Niet door het blauwe tenue waarin het speelde, maar meer het spel wat de Alphianen op de mat legde. Alphia begon nog aardig aan de wedstrijd, maar na 30 minuten nam Kagia de wedstrijd over en speelde Alphia slordig.

Op een sfeervol sportpark Lisserbroek begon Alphia goed aan de wedstrijd. De Alphianen domineerde het spel zonder echt gevaarlijk te worden. Na ruim tien minuten spelen creëerden de Alphianen de eerste kans. Een inzet van Marwan Fennich had te weinig precisie waardoor de bal over het doel zeilde. Het dominante spel van de pupillen van trainer Marcel Vondeling werd in de 19e minuut beloond met een prima doelpunt. Bryan de Bruin zette met een uitstekende steekpas de opgekomen Jordy Wentink vrij voor het doel en hij liet vervolgens de Kagia doelman kansloos achter (0-1). De gastheren werden na deze achterstand iets sterker en begonnen het spel meer en meer naar zich toe te trekken.

Kagia kreeg een hele goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar het schot werd totaal verkeerd geraakt en was zodoende geen probleem voor Boas vet. Niet veel later was het dan toch raak voor Kagia. Na een vlot lopende aanval over de rechterflank werd de opgekomen Melvin van der Meer gevonden waarbij hij oog in oog met Boas Vet kwam en de 1-1 binnenschoot. Na deze gelijkmaker waren de Alphianen van slag en moest dit bekopen met een tweede tegentreffer nog voor de rust. Gijs de Graaf schoof de bal keurig langs doelman Vet en zette zo de 2-1 op het scorebord.

Na de thee begonnen beide ploegen weifelend aan de tweede helft. Het spel was matig waarbij over en weer veel balverlies werd geleden. Alphia drong wel aan maar wist niet of nauwelijks gevaar te stichten. Na een uur spelen creëerde Alphia een 100% kans. Een inzet van Remco Zuijdervliet werd prima door de Kagia doelman onschadelijk gemaakt. Alphia ging op jacht naar de gelijkmaker en nam risico door achter de laatste linie veel ruimte weg te geven. Kagia speelde compact en wachtte geduldig op de omschakelmomenten die zouden gaan komen. Een kwartier voor tijd dacht Kagia de voorsprong te vergroten, maar Boas Vet wist het gevaar te pareren. Vijf minuten voor tijd was het wederom Boas Vet die in een een-op-een situatie winnend uit de strijd kwam.

Niet lang daarna raakte Kagia speler Melvin van der Meer afschuwelijk geblesseerd. In een ogenschijnlijk onschuldig duel kwam de buitenspeler ongelukkig ten val waarbij hij ernstig geblesseerd raakte. Het spel werd logischerwijs stilgelegd. Na een onderbreking van ruim twintig minuten werd het spel voor drie minuten officiële speeltijd plus blessuretijd hervat. Alphia kreeg in de resterende minuten nog twee goede kansen op de gelijkmaker. Aanvoerder Daniël Buijnink wist twee goede kansen niet te promoveren tot doelpunt waardoor Kagia de overwinning in eigenhuis hield en de Alphianen met geen punten naar Alphen terugkeerde.