Parkvilla
Advertorial Kinderen

Online kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie bij Parkvilla

De voorjaarsvakantie start 20 februari. Kinderen hoeven zich niet te vervelen, dat is ook een fijn gegeven voor ouders. Parkvilla heeft namelijk een afwisselend digitaal programma samengesteld voor alle leeftijden en interesses.

Voor swingende kids van 6-10 jaar start in de vakantie de korte cursus Dansmix. Maar liefst vijf verschillende kinderfilms staan klaar in het online filmhuis genaamd Picl. Voor de creatieve vingers is er een eenmalige workshop 3D landschap, een soort platte kijkdoos. Van 13 tot en met 28 februari zijn er dagelijks online drie theatervoorstellingen te zien, zodat de magie van theater ook voor kinderen niet verloren gaat tijdens deze periode. Ook staan er Energizers klaar, waarmee je binnen 5 minuten meer plezier en energie krijgt.

Op de website parkvilla.nl staat onder ‘cultuur online’ meer informatie.

Digitale cursussen

In de Dansmix cursus komt een mix van de verschillende dansstijlen aan bod, zoals ballet, jazz, modern, dansimprovisatie en zelfs een klein uitstapje naar streetdance. De cursus Dansmix Online is geschikt voor kinderen met en zonder ervaring én is ideaal om te proeven van alle dansstijlen die bij Parkvilla worden gegeven. 

Theatervoorstellingen online

Parkvilla staat bekend om de leuke familievoorstellingen. Nu kunnen de kids thuis genieten van poppentheater, muziektheater, bewegingstheater en verteltheater. Er is voor ieder wat wils. De voorstellingen voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar wisselen elkaar af.

Online films

Deze kinderfilms staan klaar in het online filmhuis. Van het kleine Sioux jongetje in de spectaculaire animatiefilm Yakari tot Jackie en Oopjen, een vrolijke familiefilm over de stoere Jackie en een schilderij dat tot leven komt. Verdere titels zijn: Calamity, winnaar van de juryprijs voor beste kinderfilm van Cinekid 2020, Een oogstrelende ode aan het klassieke Italiaanse sprookje Pinocchio en The Secret Garden, een avontuurlijke familiefilm van de makers van Harry Potter en Paddington.

Meer informatie: www.parkvilla.nl.


Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Graan

In de eerste periode van het Romeinse castellum Albaniana moet het leger voor haar eigen voedsel zorgen. En dat is niet gemakkelijk. In de regio zijn op de hoger gelegen gronden wel ijzertijdboerderijen, maar de bewoners zijn zelfvoorzienend. De villa's, grote Romeinse productieboerderijen, ontbreken.

Cultuur vandaag 10:43

Alphense leerlingen primair onderwijs verzekerd van kunst- en cultuureducatie

Het kunst en cultuurprogramma primair onderwijs voor 2021-2022 is gepresenteerd. Acht schoolorganisaties en Fonds Alphen hebben al drie keer een convenant met de stichting Het Cultuurpalet afgesloten. Zo wordt er gegarandeerd voor alle groepen (7200 leerlingen en 36 basisscholen) een aanbod gecreëerd.

Maatschappelijk gisteren 17:41

Pilot voor toezicht houden bij Zegerplas deze zomer van start

In de zomer zoeken veel Alphenaren de verkoeling op, waarvoor de Zegerplas een populaire plek is. Bij drukte zit een ongeluk in een klein hoekje. Om dit te voorkomen, gaan vrijwilligers van de Alphense Reddingsbrigade in de zomermaanden als proef toezicht houden bij de Zegerplas.