Archieffoto

Onmacht

De vraag die men mij kan stellen - en die ik mezelf ook gesteld heb - is; "Maar Rob, als je zo begaan bent met het lot van de Alphense burger, en zo gefrustreerd bent over de huidige Alphense politiek, waarom ga je dan zelf niet de politiek in?" Een paar

Ik ben geen fan van de PVV, alles behalve dat. Ik vind Wilders een eenmans organisatie die geen tegenspraak duldt (zie ook vandaag weer in het nieuws), maar in 1 ding kan ik het met de man eens zijn; out with old, in with the new. De oude paradigmas werken al twintig jaar niet meer. En dat Wilders een van de langst zittende kamerleden is en volgens zijn eigen overtuiging al lang had moeten vertrekken doet niets af aan die stelling. 
 
Wanneer wordt de realiteit, dat als je miljoenen verliest aan prestigieuze projecten waarvan je de uitkomst niet eens van te voren hebt overdacht, je opstapt en nooit meer terugkomt in de politiek? Wanneer komt de dag dat een lokale wethouder net zoals een manager in het bedrijfsleven wordt afgerekend op de resultaten? Wanneer komt de dag dat iemand die in disgrace moest aftreden vanwege zware budget-overschrijdingen zijn gezicht niet meer kan laten zien in de politiek? Kortom; wanneer krijgen de incompetente politici eens een schuldgevoel dat ze nooit om de hand in eigen boezem te steken?

Exact! Nooit dus. En zolang dat niet gebeurt en de rest van hun partij die lieden de hand boven het hoofd houdt ziet men mij sowieso niet in de politiek, want ik kan mijn tijd wel beter gebruiken dan tegen windmolens vechten. Ondertussen zal ik in november stemmen op een persoon die af en toe enigszins belachelijk wordt gemaakt vanwege zijn liefde voor muziek, maar die in elk geval nog steeds uit puur idealisme in de politiek verzeild is geraakt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.