Alphens.nl EV

Onorthodoxe oplossingen voor woningnood Alphen-Stad

Omdat Alphen-Stad voorlopig niet kan uitbreiden, is een lijst gemaakt met onorthodoxe mogelijkheden en locaties voor nieuwbouwlocaties. Naar verwachting kunnen daardoor ongeveer 900 woningen worden gebouwd, waarvan een deel tijdelijk is.

Op deze lijst staan voor de korte termijn onder meer alternatieve woningen op de locatie van de voormalige Asfaltcentrale in de Gnephoek en een torenflat boven het parkeerterrein van voetbalvereniging ARC. Op iets langere termijn gaat het om locaties als Noorderbrink en het oude Scalacollege, deze locaties zijn na sloop van de huidige bebouwing beschikbaar. Verder zijn er mogelijkheden in de Euromarkt en aan de ‘overkant’ van de Rijnhaven. Ook genoemd worden locatie Bospark (oude school), de parkeerplaatsen van winkelcentra Herenhof en Ridderhof.

Voor een deel zijn deze locaties onorthodox, omdat er bijvoorbeeld een milieuzone ligt of omdat er een gewijzigd bestemmingsplan moet komen. De uitval, dus wel gepland maar nooit gebouwd, voor dit soort locaties is hoger dan normaal. Naar verwachting kunnen hier van de 2100 geplande ongeveer 900 woningen worden neergezet.

De uitspraak van de nieuwe provinciaal gedeputeerde wonen, Anne Koning (PvdA), dat er in de dorpen gebouwd zou kunnen worden, is niet relevant. De provincie heeft namelijk als regel dat dat niet mag als overloop voor stadsbewoners. Dorpen hebben een geheel eigen landelijk karakter en daar mag met grote bouwlocaties niet aan worden getornd.

Op de foto de locatie van de Asfaltcentrale in de Gnephoek.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport gisteren 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente gisteren 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen 14 sep. 2019 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca 14 sep. 2019 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!