Josh Walet

Onstuimig weer in Alphen: wie bel je bij stormschade?

Sinds woensdagmiddag is er sprake van harde windstoten in de kustprovincies. Ook in Alphen aan den Rijn waait het flink, vooral tijdens buien. De wind kan tot stormschade leiden. Maar wie bel je bij stormschade?

Dat hangt af van de soort schade die is ontstaan. “Bij hevige regenval en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere hulpverzoeken. Medewerkers van de meldkamer die telefoontjes aannemen maken een snelle inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan”, aldus Veiligheidsregio Hollands Midden

Er zijn al de nodige meldingen binnengekomen de afgelopen uren. Vanwege de drukte met meldingen kan het langer duren voordat je de meldkamer kunt bereiken. Daarom is het handig om te weten wie je moet inschakelen in bepaalde situaties. Over het algemeen geldt: bij acuut gevaar voor mens of dier of spoed bel je het alarmnummer 112. Is het niet acuut, maar heb je de brandweer wel nodig? Bel dan 0900-0904.

Van acuut gevaar is sprake wanneer er instortingsgevaar is. Bij spoedsituaties waar de brandweer voor nodig is, kun je denken aan losgeraakte dakbedekking of gevelplaten en een boom die over de openbare weg dreigt te vallen. Als er geen sprake is van acuut gevaar, kun je schade aan de openbare ruimte melden bij de gemeente. Denk aan een omgevallen boom in de berm. Voor een boom die in je eigen tuin is omgevallen, kun je een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Eventuele schade kun je verhalen bij je verzekering.

Hieronder vind je de meest voorkomende situaties op een rijtje.

stormschade.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.