Josh Walet

Ontdek de FunRun: een avond vol plezier vóór de 20 van Alphen!

Ben je op zondag 3 maart verhinderd en kun je niet meedoen aan de 20 van Alphen? Of zoek je gewoon een leuke opwarmer voor het grote evenement? Voor het eerst in de geschiedenis van de 20 van Alphen wordt er een speciaal event georganiseerd op de avond voorafgaand aan de hoofdwedstrijd: de FunRun. 

De FunRun biedt een ontspannen parcours van 2,5 kilometer, dat je desgewenst zelfs twee keer kunt afleggen. Zoals de naam al doet vermoeden, staat plezier voorop bij dit evenement. Het is een loop voor iedereen: van complete families tot individuele deelnemers, van zeer ervaren hardlopers tot beginners. De start en finish vinden plaats in het Burgemeester Visserpark, waar het startschot zal klinken om 19.00 uur, vlak bij het Oude Raadhuis.

Wethouder van Sport

Wethouder van Sport, Gert-Jan Schotanus, benadrukt het belang van beweging en sport voor iedereen. "Ik vind het fantastisch om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met sport, met name de hardloopsport," zegt hij. "Wil je samen met mij meelopen op zaterdagavond 2 maart? Ter ere van het 10-jarig bestaan van de gemeente Alphen aan den Rijn mag ik 10 vrijkaartjes weggeven voor de FunRun!" Wie met hem wil meelopen, kan een privébericht sturen naar Gert-Jan Schotanus via Facebook. De eerste 10 aanmeldingen kunnen dan samen met hem de FunRun ervaren.

Trek wat aan met licht

De organisatoren van de 20 van Alphen roepen deelnemers op om iets met 'licht' aan te trekken en omwonenden aan te moedigen de route feestelijk te versieren. Na de loop zal een lijst worden gepubliceerd met alle deelnemers en hun tijden, hoewel er geen officiële prijsuitreiking zal zijn. Uiteraard ontvangt elke deelnemer bij de finish een leuke herinnering.

De inschrijving staat nog open, dus meld je snel aan voor de FunRun van de 20 van Alphen!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!