La Bodega '87
Advertorial Winkels

Ontdek de heerlijke Primitivo van Posta Piana!

Rode bessen, kersen en vanille, deze aroma’s komen je tegemoet zodra je de fles Primitivo van Posta Piana openmaakt! Een topwijn afkomstig van het wijnhuis Cantine Paradiso, gehuisvest in de hak van Italië. Tot eind december koop je deze wijn nu extra voordelig bij wijnspeciaalzaak La Bodega ’87. Benieuwd naar het verhaal achter het wijnhuis en deze wijn en de actie? Lees meer!

Het verhaal achter Cantine Paradiso

Grootvader Angelo is de grondlegger van het Italiaanse wijnhuis. Na de Tweede Wereldoorlog heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië en hij was één van deze vele boeren. Hij besloot het roer om te gooien en in de wijnbouw te gaan. In 1954 opende Cantine Paradiso haar deuren. Nu, ruim 60 jaar later, staat het wijnhuis bekend om haar ‘jammy’ rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Angelo zijn zoon en kleinkinderen werken nog steeds in het wijnhuis en inmiddels staan ze bekend als ‘de held van Puglia’ en worden de wijnen wereldwijd verkocht.

De Posta Piana Primitivo

De druiven zijn afkomstig van wijngaarden rondom Cerignola in Apulië. De wijnranken staan gepland op een gebied wat voornamelijk bestaat uit klei en kalk. De druiven worden met de hand geplukt en daarna ontsteeld en vergist. De gisting vindt plaats in RVS tanks, daarna rijpt een deel van de wijn verder op eiken houten vaten in de kelders en het andere deel in de RVS tanks.

De Primitivo is een zwoele wijn met een uitstekende balans tussen hout, fruit en zuren. La Bodega '87 raadt je aan om deze te nuttigen met een kaasplankje of vleesgerechten. Ook een ideale wijn dus om te serveren bij het kerstdiner!

Actie 5+1 gratis

Tot eind december koop je deze Primitivo extra voordelig bij wijnspeciaalzaak La Bodega ’87. Je koopt nu een doos voor € 50. Dat betekent dus dat je één fles gratis krijgt! “Sla de wijn zeker in voor de decemberdagen. Of je hem nu drinkt bij het diner of tijdens de borrel open maakt, deze Primitivo is altijd een goed idee.”

La Bodega ’87 is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. De wijnbar is geopend op vrijdag en zaterdag van 16:00 – 20:00 uur. Je vindt de wijnwinkel en wijnbar op de Raadhuisstraat 410.

Meer weten over wijn en op de hoogte blijven van alles rondom La Bodega ’87? Volg hen op Facebook en Instagram. Online wijn kopen? Bekijk het assortiment op labodega87.nl.


Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.