Museumpark Archeon
Advertorial Cultuur

Ontdek de levende geschiedenis in Museumpark Archeon!

Jannes de goochelaar verzorgt een familieshow met middeleeuwse humor vol geheimen. In het Archeologiehuis Zuid-Holland is onder andere het graf van Wassenaar uit de bronstijd te bezoeken en op de Romeinse Restauratiewerf zie je de Zwammerdam 2. In het Badhuis is een tentoonstelling van Spartacus!

Goochelshow “Het geheim” in het Klooster

Jannes de Goochelaar is een graag geziene gast in Gravendam. De bakker, de smid en de weefster kijken graag naar de betoverende goocheltrucs van Jannes. Elfengoud, magische speelkaarten, geheimzinnige potjes… het lijkt wel toverij en niet iedereen in Gravendam houdt van magie! De broeders vinden dat getover maar niks en precies dáár in hún klooster gaat Jannes stiekem  optreden! Dus sluip stilletjes het klooster in en kom kijken naar deze show vol humor en… middeleeuwse magie!

Archeologiehuis Zuid-Holland

In het Archeologiehuis zijn vele activiteiten te beleven en één van deze bijzondere vondsten blijft toch wel het graf van Wassenaar, waarin de mannen, vrouwen en kinderen liggen uit de bronstijd.  Tevens is een gezichtsreconstructie gemaakt en deze man heet Kars.

De Zwammerdam 2

In de Romeinse restauratiewerf wordt de laatste hand gelegd aan de Zwammerdam 2. Dit Romeinse schip is gevonden en opgegraven in Zwammerdam en wordt momenteel gerestaureerd. Bij deze opgravingen zijn totaal 3 Romeinse schepen gevonden en 3 Romeinse kano’s.

De Zwammerdam 2 is voltooid en men kan nu goed zien hoe groot dit Romeinse scheep was. Hierna worden nog twee Romeinse schepen (De Zwammerdam 4 en de Zwammerdam 6) gerestaureerd alsmede de drie kano’s.
Archeohotspot: tijdens de opgravingen van “de Zwammerdam” zijn ook resten van servies, potten, borden en kannen gevonden die kunnen de bezoekers zelf onderzoeken op de Romeinse Restauratiewerf.

Tentoonstelling ‘Ubi est… Spartacus!’

‘Waar is Spartacus!’ Spartacus was een Romeinse slaaf, een gladiator. Later is hij ontsnapt en heeft hij een grote slavenopstand geleid. Zijn leger van ontsnapte slaven versloeg het Romeinse leger in verschillende veldslagen.  Toch werd het leger van Spartacus uiteindelijk verslagen door generaal Crassus maar Spartacus werd nooit gevonden. Ontdek de legende van Spartacus in deze bijzondere tentoonstelling in het verwarmde badhuis.

Op het park zijn vele activiteiten als boogschieten, zwaardvechten, vilten armband maken etc. en de Archeotolken vertellen alles over de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen. Kom ook, doe mee en beleef deze Reis door de tijd!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 20:26

Dementerende man vermist vanaf Zonnedauw

Een dementerende man van 67 jaar is sinds woensdagavond 18:30 uur vermist. Hij is vertrokken vanaf de Zonnedauw in Alphen. De politie spreekt van een urgente vermissing. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:04

Alphens Restaurantweek: oergezellig dineren bij Alle Hens

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Dit keer de beurt aan Alle Hens.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:11

Kraak de codes en ontsnap op tijd!

Dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus organiseert Alphen Beweegt in samenwerking met V.V. Alphia, BGC Floreant en JOGG een echte Escape Room. Geheel gratis en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Horeca gisteren 15:25

Geen langere openingstijden voor terrassen tijdens coronacrisis

Tot ’s avonds laat een drankje drinken op het terras. Met deze warme temperaturen klinkt dat heel aantrekkelijk, maar op het terras zitten is in Alphen in veel gevallen na 23:00 uur helaas niet toegestaan. En daar komt voorlopig ook geen verandering in.