Kringloop Alphen

Onteigening voor Kringloop en voor voormalig Shellpand

De woningbouwplannen in Rijnhaven-Oost gaan niet helemaal over rozen. Er is inmiddels een onteigeningsprocedure tegen twee bedrijven met milieu-uitdagingen en de gemeenteraad stemt in december in met nog twee onteigeningen, namelijk van de Kringloop en van een voormalig Shellpand.

Alle onteigeningen in Rijnhaven-Oost zijn en worden in gang gezet om de woningbouw door te laten gaan. Het gaat om honderden woningen voor de gemeente Alphen aan den Rijn, waar de woningnood vooral voor starters en middeninkomens hoog is. Er zijn vier bedrijven die een andere locatie moeten krijgen. De gemeente onderhandelt met deze bedrijven over bedrijfsverplaatsing, maar dit gaat langzamer dan gewenst.

Voor Mengvoeder Van der Bijl en voor de Zand en Grindhandel is in juli 2022 een onteigeningsprocedure gestart. Desondanks heeft minnelijke schikking de voorkeur. Beide bedrijven zijn afhankelijk van een locatie aan het water.

Voor twee andere bedrijven, de Kringloop en een voormalig Shellpand, geldt nu ook dat uitplaatsingsonderhandelingen moeizaam verlopen. Om een stok achter de deur te hebben, wordt ook voor deze bedrijven een onteigeningsprocedure gestart. Vanuit de raad komt een suggestie om eens op De Werf te kijken voor een plek voor de Kringloop.

De onteigeningsprocedure heeft zeker niet de voorkeur van verantwoordelijk wethouder Gerard van As die liever een minnelijke schikking treft. "Maar we willen wel de grote Rijkssubsidie behouden en dat kan alleen als we tijdig met de beoogde woningbouw beginnen."

De Alphense politieke partijen zijn het hier mee eens en het voorstel voor het opstarten van een onteigeningsprocedure voor de Kringloop en het Shellpand wordt in de gemeenteraadsvergadering van 14 december als hamerstuk op de agenda geplaatst.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.