Gemeente Alphen aan den Rijn

Onthulling symbool regenbooggemeente

Gewoon jezelf kunnen zijn en je veilig voelen in eigen buurt, stad of dorp, is voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender en intersekse (LHBTI’s) personen nog niet altijd vanzelfsprekend.

Daarom draagt de gemeente actief uit er voor haar LHBTI-inwoners te zijn met een symbool.

Regenbooggemeente
Gemeente Alphen aan den Rijn wil een gemeente zijn waar niet wordt gediscrimineerd, ook niet op basis van seksuele geaardheid of identiteit. Daarom is onze gemeente één van de 53 regenbooggemeenten die met de minister van onderwijs een intentieverklaring getekend hebben. Deze gemeenten geven aan zich actief in te zetten voor de acceptatie, emancipatie, en veiligheid van LHBTI’s. Hoe we als Alphen aan den Rijn de LHBTI-ambities waar maken is vastgesteld in het plan van aanpak Regenbooggemeente Alphen aan den Rijn. Een van de acties uit dit plan is het realiseren van een zichtbaar symbool. Wat dit symbool voor onze gemeente is? Dat maakt de gemeente bekend op de internationale Coming Out Dag op 11 oktober.
Alphen Marketing zorgt ervoor dat de zendmast in Alphen aan den Rijn op Coming Out Dag gehuld wordt in de regenboogkleuren.

Onthulling symbool tijdens Coming Out Day
LHBTI’s uit de gemeente en degenen die naast hen willen staan tijdens Coming Out Dag, zijn van harte uitgenodigd voor de onthulling. Wethouder Han de jager: “Gemeente Alphen aan den Rijn wil een inclusieve gemeente zijn: daarom vind ik gelijke behandeling en acceptatie erg belangrijk. Iedereen heeft het recht erbij te kunnen horen.”
We starten op vrijdag 11 oktober om 11:00 uur met het hijsen van de Regenboogvlag langs de parkeerlus aan het Raoul Wallenbergplein in Alphen aan den Rijn. Gevolgd door de onthulling van een LHBTI-symbool door wethouder de Jager.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:42

De Kloostertuinen: alles wat nieuwbouw zo mooi maakt

Hoge bouwkwaliteit en volop mogelijkheden om je huis op je eigen smaak af te stemmen: het is zomaar een greep uit de vele pluspunten van de nieuwbouwhuizen en -villa’s in Kloostertuinen fase 3. Binnenkort start de bouw van dit project in nieuwbouwwijk Burggooi in Alphen aan den Rijn.  

Blog Opinie vandaag 15:46

Weekend

Ed, één van mijn oude voetbalmaten uit Weesp, stuurde vrijdagavond een appje of ik kaartjes kon regelen toen ik bij Wet 'n Wild op het terras zat. Ik had geen idee waar hij het over had. Maar toen onze jongste dochter ook een nerveus berichtje stuurde, was het tijd om op onderzoek uit te gaan. Wat bleek, Golden Earring en André Hazes jr. waren aan de line-up voor het Zomerspektakel toegevoegd. Met Bløf als afsluiting is dat wel een programma waar je mee voor de dag kan komen.  

Verkeer en vervoer vandaag 15:09

Fietsverlichtingsactie in Alphen

Op zaterdag 2 november wordt de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Ook in Alphen kun je jouw fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.  

Horeca vandaag 14:02

Restaurantweek: Bij Hen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bij Hen in de schijnwerpers.

Advertorial Cultuur vandaag 13:07

The Naked Truth in Parkvilla

Op zondag 27 oktober staat de Golden Earring tribute band The Naked Truth met een try out concert in het Parkvilla Theater.   

Gemeente vandaag 12:12

Mogelijke verhoging afvalstoffenheffing

Landelijk nemen de verwerkingskosten van afval toe en de opbrengsten van grondstoffen af. Om deze reden wil de gemeente Alphen aan den Rijn de tarieven van afvalstoffenheffing in 2020 verhogen.