Gemeente Alphen aan den Rijn

Onthulling symbool regenbooggemeente

Gewoon jezelf kunnen zijn en je veilig voelen in eigen buurt, stad of dorp, is voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender en intersekse (LHBTI’s) personen nog niet altijd vanzelfsprekend.

Daarom draagt de gemeente actief uit er voor haar LHBTI-inwoners te zijn met een symbool.

Regenbooggemeente
Gemeente Alphen aan den Rijn wil een gemeente zijn waar niet wordt gediscrimineerd, ook niet op basis van seksuele geaardheid of identiteit. Daarom is onze gemeente één van de 53 regenbooggemeenten die met de minister van onderwijs een intentieverklaring getekend hebben. Deze gemeenten geven aan zich actief in te zetten voor de acceptatie, emancipatie, en veiligheid van LHBTI’s. Hoe we als Alphen aan den Rijn de LHBTI-ambities waar maken is vastgesteld in het plan van aanpak Regenbooggemeente Alphen aan den Rijn. Een van de acties uit dit plan is het realiseren van een zichtbaar symbool. Wat dit symbool voor onze gemeente is? Dat maakt de gemeente bekend op de internationale Coming Out Dag op 11 oktober.
Alphen Marketing zorgt ervoor dat de zendmast in Alphen aan den Rijn op Coming Out Dag gehuld wordt in de regenboogkleuren.

Onthulling symbool tijdens Coming Out Day
LHBTI’s uit de gemeente en degenen die naast hen willen staan tijdens Coming Out Dag, zijn van harte uitgenodigd voor de onthulling. Wethouder Han de jager: “Gemeente Alphen aan den Rijn wil een inclusieve gemeente zijn: daarom vind ik gelijke behandeling en acceptatie erg belangrijk. Iedereen heeft het recht erbij te kunnen horen.”
We starten op vrijdag 11 oktober om 11:00 uur met het hijsen van de Regenboogvlag langs de parkeerlus aan het Raoul Wallenbergplein in Alphen aan den Rijn. Gevolgd door de onthulling van een LHBTI-symbool door wethouder de Jager.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 17:44

Zo gaat een bezoek aan Vogelpark Avifauna eruitzien

Veiligheidsregio Hollands Midden en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn eruit. Vogelpark Avifauna mag weer open. Vanaf zaterdag 30 mei kunnen bezoekers weer vertoeven in het vogelpark. Maar hoe komt een bezoek aan Avifauna eruit te zien?

Advertorial Onderwijs vandaag 17:11

Het Leerplein zorgt voor een vliegende start

Dit schooljaar was voor leerlingen anders dan andere jaren. Om hen extra ondersteuning te bieden met het oog op volgend schooljaar, biedt Het Leerplein in Alphen schaduwonderwijs aan in de vorm van een Summerschool. Zo gaat uw zoon of dochter met een vliegende start het nieuwe schooljaar in!

Alphens Restaurantweek vandaag 16:39

De asperges van Aspergehof Noordam zijn in trek

Het zijn drukke weken voor Aspergehof Noordam, want het aspergeseizoen is nog in volle gang. Bij Guusta Noordam en haar familie kun je niet alleen terecht voor de lekkerste asperges, maar kunnen ze je ook allerlei weetjes vertellen over het witte goud.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:19

Familie verrast echtpaar met felicitaties tijdens boottocht

Op maandag 18 mei waren Arie Vreeken (88) en Nel Vreeken-Wiegman (87) precies 65 jaar getrouwd. Helaas konden ze dat niet groots vieren, maar hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hadden daar iets op verzonnen. Tijdens een boottochtje door Alphen werden ze verrast met felicitaties.

Cultuur vandaag 14:22

Jury maakt shortlist Thea Beckmanprijs bekend

Ieder jaar reikt Archeon de Thea Beckmanprijs uit aan het beste historische jeugdboek. Nu heeft de jury de shortlist bekendgemaakt, bestaande uit vijf boeken.