GroenLinks Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

Ontmoet de zes raadsleden van GroenLinks

Graag vertellen wij wie de zes raadsleden voor GroenLinks zijn die tijdens de gemeenteraadsvergadering van Alphen aan den Rijn op woensdag 30 maart zijn geïnstalleerd. Wie zijn zij? Waar houden zij zich mee bezig? Lees meer over dit krachtige en gevarieerde team. 

Laten we beginnen met een aantal bekende gezichten in de raad. Ten eerste José Huls, die bij GroenLinks vier jaar ervaring als commissielid heeft en vier als raadslid. In haar raadswerk maakt zij zich vooral hard voor kwalitatief goede zorg en bescherming van kwetsbare groepen in de samenleving. Ook zien we René Driesen terug, die al ruim twaalf jaar meedraait. Hij is een cultuurliefhebber in hart en nieren, en bekommert zich om de dingen die Alphen mooi, bruisend en waardevol maken. Ook Erik van Zuylen keert terug in de raad. Erik heeft zich de afgelopen acht jaar met hart en ziel ingezet voor GroenLinks, en heeft in de anderhalf jaar dat hij wethouder was veel mooie plannen gerealiseerd op het gebied van cultuur en duurzaamheid.

Plaats vier wordt gevuld door een jong en fris gezicht: de activistische docente Engels Pauline Thoomes. Als het aan haar ligt blijft Alphen aan den Rijn ook voor jongeren een fijne plek om te wonen en gaat zij de komende jaren haar naam als ‘Regenbooggemeente’ echt waar maken. Ook komt Gé Kapteijn als lid in de gemeenteraad. Hij is al een paar jaar actief in de fractie als commissielid en bekommert zich met name om ruimtelijke ordening en verkeer. Hij wil ervoor zorgen dat onze gemeente een prettige plek blijft om te wonen. Tenslotte komt ook Max van Lent nieuw in de raad. Max is een wetenschapper die onderzoek doet naar het aanpakken van ongelijkheid. Zijn wens is een gemeente zonder discriminatie. 

José Huls, die lijsttrekker was in de campagne van GroenLinks, is apetrots om met zoveel kandidaten zitting te nemen in de gemeenteraad: “We willen de kiezers bedanken voor hun stem. Dankzij hen kunnen wij de komende vier jaar een krachtig groen en links geluid in de raad laten horen!”

Raadsleden GroenLinks 2022.jpg


Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:43

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 48 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van indrukwekkende talenten tijdens Scala On Stage en een helm aanschaffen voor je snorfiets tot aan de Alphense Bruggenrun. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Overige vandaag 13:51

Let op: maandag testbericht van NL-Alert

Je hebt vast wel eens een doordringend alarmgeluid op je telefoon melding gehad van NL-Alert. Schrik niet, maandag 5 december om 12:00 uur wordt opnieuw een NL-Alert gestuurd.

Limesjaar 2022 vandaag 12:25

ROMEINEN Overstromingen

Het Alphense castellum Albaniana is rond het jaar 41 gebouwd op een ongunstige plek vlak aan de rivier Oude Rijn. Daarom hadden de soldaten in het fort regelmatig natte voeten. Sterker nog: het is een aantal keren voorgekomen dat hevige overstromingen behoorlijk wat schade aanrichtten.

Werken vandaag 09:32

De nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.