GroenLinks Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

Ontmoet de zes raadsleden van GroenLinks

Graag vertellen wij wie de zes raadsleden voor GroenLinks zijn die tijdens de gemeenteraadsvergadering van Alphen aan den Rijn op woensdag 30 maart zijn geïnstalleerd. Wie zijn zij? Waar houden zij zich mee bezig? Lees meer over dit krachtige en gevarieerde team. 

Laten we beginnen met een aantal bekende gezichten in de raad. Ten eerste José Huls, die bij GroenLinks vier jaar ervaring als commissielid heeft en vier als raadslid. In haar raadswerk maakt zij zich vooral hard voor kwalitatief goede zorg en bescherming van kwetsbare groepen in de samenleving. Ook zien we René Driesen terug, die al ruim twaalf jaar meedraait. Hij is een cultuurliefhebber in hart en nieren, en bekommert zich om de dingen die Alphen mooi, bruisend en waardevol maken. Ook Erik van Zuylen keert terug in de raad. Erik heeft zich de afgelopen acht jaar met hart en ziel ingezet voor GroenLinks, en heeft in de anderhalf jaar dat hij wethouder was veel mooie plannen gerealiseerd op het gebied van cultuur en duurzaamheid.

Plaats vier wordt gevuld door een jong en fris gezicht: de activistische docente Engels Pauline Thoomes. Als het aan haar ligt blijft Alphen aan den Rijn ook voor jongeren een fijne plek om te wonen en gaat zij de komende jaren haar naam als ‘Regenbooggemeente’ echt waar maken. Ook komt Gé Kapteijn als lid in de gemeenteraad. Hij is al een paar jaar actief in de fractie als commissielid en bekommert zich met name om ruimtelijke ordening en verkeer. Hij wil ervoor zorgen dat onze gemeente een prettige plek blijft om te wonen. Tenslotte komt ook Max van Lent nieuw in de raad. Max is een wetenschapper die onderzoek doet naar het aanpakken van ongelijkheid. Zijn wens is een gemeente zonder discriminatie. 

José Huls, die lijsttrekker was in de campagne van GroenLinks, is apetrots om met zoveel kandidaten zitting te nemen in de gemeenteraad: “We willen de kiezers bedanken voor hun stem. Dankzij hen kunnen wij de komende vier jaar een krachtig groen en links geluid in de raad laten horen!”

Raadsleden GroenLinks 2022.jpg


Meer nieuws

Politiek vandaag 10:23

Meer tijdelijke woningen in gemeente Alphen aan den Rijn

Er lopen onderzoeken naar locaties voor tijdelijke woningen bestemd voor spoedzoekers en voor opvang van vluchtelingen. Aan Hoorn-West, vlakbij de PI, is een locatie in onderzoek waar mogelijk 350 tot 400 asielzoekers kunnen worden opgevangen.

Calamiteiten vandaag 08:39

Auto te water bij afrit N11

Van dinsdag- op woensdagnacht is een auto te water geraakt bij het Rietveldsepad. De hulpdiensten kwamen ter plaatse.

Politiek gisteren 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.