GroenLinks Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

Ontmoet de zes raadsleden van GroenLinks

Graag vertellen wij wie de zes raadsleden voor GroenLinks zijn die tijdens de gemeenteraadsvergadering van Alphen aan den Rijn op woensdag 30 maart zijn geïnstalleerd. Wie zijn zij? Waar houden zij zich mee bezig? Lees meer over dit krachtige en gevarieerde team. 

Laten we beginnen met een aantal bekende gezichten in de raad. Ten eerste José Huls, die bij GroenLinks vier jaar ervaring als commissielid heeft en vier als raadslid. In haar raadswerk maakt zij zich vooral hard voor kwalitatief goede zorg en bescherming van kwetsbare groepen in de samenleving. Ook zien we René Driesen terug, die al ruim twaalf jaar meedraait. Hij is een cultuurliefhebber in hart en nieren, en bekommert zich om de dingen die Alphen mooi, bruisend en waardevol maken. Ook Erik van Zuylen keert terug in de raad. Erik heeft zich de afgelopen acht jaar met hart en ziel ingezet voor GroenLinks, en heeft in de anderhalf jaar dat hij wethouder was veel mooie plannen gerealiseerd op het gebied van cultuur en duurzaamheid.

Plaats vier wordt gevuld door een jong en fris gezicht: de activistische docente Engels Pauline Thoomes. Als het aan haar ligt blijft Alphen aan den Rijn ook voor jongeren een fijne plek om te wonen en gaat zij de komende jaren haar naam als ‘Regenbooggemeente’ echt waar maken. Ook komt Gé Kapteijn als lid in de gemeenteraad. Hij is al een paar jaar actief in de fractie als commissielid en bekommert zich met name om ruimtelijke ordening en verkeer. Hij wil ervoor zorgen dat onze gemeente een prettige plek blijft om te wonen. Tenslotte komt ook Max van Lent nieuw in de raad. Max is een wetenschapper die onderzoek doet naar het aanpakken van ongelijkheid. Zijn wens is een gemeente zonder discriminatie. 

José Huls, die lijsttrekker was in de campagne van GroenLinks, is apetrots om met zoveel kandidaten zitting te nemen in de gemeenteraad: “We willen de kiezers bedanken voor hun stem. Dankzij hen kunnen wij de komende vier jaar een krachtig groen en links geluid in de raad laten horen!”

Raadsleden GroenLinks 2022.jpg


Meer nieuws

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”

Advertorial Overige vandaag 10:55

Senioren colleges in het buurthuis AquaRijn

De komende twee maanden organiseert Buurthuis AquaRijn voor het eerst senioren colleges in samenwerking met stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Op woensdag 18 mei van 19:30 tot 20:30 uur zal het eerste college plaatsvinden: De inzet van slimme technologie bij rampenbestrijding. Toegang is gratis.